SRBIJA KAO OKOSNICA BALKANA NA RASKRŠĆU STRANIH UTICAJA: Predsednik Mirović održao predavanje u Kružoku Puškin u Parizu
Foto: Promo

SRBIJA KAO OKOSNICA BALKANA NA RASKRŠĆU STRANIH UTICAJA: Predsednik Mirović održao predavanje u Kružoku Puškin u Parizu

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održao je predavanje u Kružoku Puškin, francusko-ruskom udruženju u Parizu, gde je govorio na temu „Srbija kao okosnica Balkana na raskršću stranih uticaja“.

- Republika Srbija, kao zemlja okosnica na Balkanu, uz maksimalno uvažavanje interesa svih drugih, ali imajući na umu pre svega sopstveni interes, na svom evropskom putu vodi politiku kompromisa, mira, stabilnosti i otvorenosti za sve oblike saradnje na svim nivoima, od regionalnog do globalnog - ocenio je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović istakao je i značaj tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Republike Srbije i Republike Francuske čije sudbine su se, naročito u herojskih danima Prvog svetskog rata, blisko preplitale i pozvao francuske investitore da ulažu u Srbiju, jer, kako je rekao , Srbija predstavlja sigurno i atraktivno mesto za investiranje.

- Vrednost robne razmene naših dveju zemalja je, na godišnjem nivou oko milijardu evra, a ja se iskreno nadam da će ona, u vremenu koje dolazi, biti znatno veća – kaže Mirović.

Francuska jeste jedan od najznačanijih investitora u Srbiji, ali ja verujem da ima mnogo prostora za napredak, s obzirom na snagu vaše privrede, odlične uslove koje Srbija nudi i, najzad, naše prijateljske odnose.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja