DEJAN ĆIKA, DIREKTOR JP „SKIJALIŠTA SRBIJE“: Skijaška sezona obara sve rekorde
Foto: Promo

Intervju

DEJAN ĆIKA, DIREKTOR JP „SKIJALIŠTA SRBIJE“: Skijaška sezona obara sve rekorde

Srbija -

Zadovoljstvo Do sada smo već premašili prošlogodišnji rezultat za ovaj period za preko 15 odsto. Kopaonik, Stara planina i Tornik rade punim kapacitetom, a na stazama ima pola metra snega.

Već se bližimo kraju februara, a po količini snega kojeg ima više od jednog metra na srpskim planinama čini nam se da će se sezona znatno produžiti.

Tome ide u prilog i sve veće interesovanje domaćih i stranih skijaša, koji se za skijanje odlučuju baš za Kopaonik, Staru planinu ili Tornik na Zlatiboru. O tome kako protiče skijaška sezona, razgovarali smo s direktorom Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“ Dejanom Ćikom.

Velika količina snega i veliki broj skijaša je na planinama. Da li se već sada vide rezultati i kako ocenjujete sezonu?

- Prošla skijaška sezona u ski-centrima bila je ubedljivo najbolja od kada postoji preduzeće. Prema dosadašnjim ostvarenim rezultatima, mi smo već bolji u odnosu na prethodnu sezonu. Trenutno se nalazimo na polovini skijaške sezone i do sada smo već premašili prošlogodišnji rezultat za ovaj period za preko 15 odsto. Na stazama ski-centra Kopaonik dnevno skija u proseku oko osam hiljada skijaša, što je izuzetan podatak i nadamo se da će se ovako dobra posećenost skijališta nastaviti do kraja sezone. Po svemu sudeći, ako se ovakav trend rasta nastavi, imaćemo još jednu rekordnu turističku godinu.

Brojne novine koje ste pripremili za ovu sezonu obradovale su goste. Šta je sve to urađeno u ski-centrima?

- Od ove sezone skijašima i borderima na Kopaoniku je na raspolaganju više od 2,5 kilometara novih ski-staza na lokaciji Gvozdac, kao i nova staza na potezu od Pančića ka Dubokoj. Kako je noćno skijanje veoma zanimljivo posetiocima, ove sezone osvetlili smo još jednu stazu za noćno skijanje na Pančiću, tako da pored Karaman grebena i Malog jezera imamo i treću stazu za skijanje tokom noći. Rešili smo gužve na Marinim vodama tako što smo postavili dupli ski-lift, pa sada na ovoj lokaciji imamo i sidro i tanjir za prevoz skijaša. Prvi put Kopaonik ima i sankalište, koje radi svakog utorka, petka i subote na stazi Karaman greben, a zainteresovani mogu da ove sezone gratis iznajme sanke.

Do kada procenjujete da će biti skijanja ove sezone i odakle najviše dolaze skijaši?

- Pred nama je sigurno još minimum mesec i po skijanja, s obzirom na to da snega na stazama ima i više nego dovoljno. Sva tri ski-centra - Kopaonik, Stara planina i Tornik - rade punim kapacitetom i na stazama ima više od pola metra utabanog snega. To nam garantuje da će sezona trajati bar još mesec, mesec i po. Što se tiče turista, najviše skijaša i bordera je upravo iz Srbije i iz zemalja iz okruženja. Ono što je posebno interesantno jeste da veliki broj gostiju iz Rumunije i Bugarske dolazi u naše ski-centre. Pored njih, tu su gosti iz Rusije i Turske.

Ski-karte

ZA SKIJAŠE I BORDERE NOVI POPUSTI

Da li skijaše i bordere do kraja sezone očekuju još neki popusti?

- Do sada smo imali niz promotivnih aktivnosti u kojima su skijaši i borderi imali priliku da kupe ski-pas s popustom, od pretprodaje, preko sajamskog popusta, do promotivnih perioda. Trenutno je u ski-centrima popust u okviru druge skijaške nedelje od 10 odsto na ski-karte, od trodnevne do sedmodnevne. Do kraja sezone ljubitelje skijanja i borda očekuju dva promotivna vikenda, tokom kojih će moći da ostvare popust od 20 odsto na ski-karte, od dvodnevne do četvorodnevne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track