SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE: 4,37 miliona dinara za izgradnju novog objekta u Tehničkoj školi
Foto: Pokrajinska vlada

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE: 4,37 miliona dinara za izgradnju novog objekta u Tehničkoj školi

Srbija -

Pokrajinska vlada danas je, na sednici kojom je presedavao Igor Mirović, dala saglasnost na programe rada i finansijske planove koje će u 2019. godini realizovati Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski”, Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna I Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara.

Na sednici je odobren iznos od 4,37 miliona dinara za finansiranje izrade tehničke dokumentacije za izgradnju novog objekta za praktičnu nastavu u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u Subotici. To je početni korak u rešavanju problema nedostatka adekvatnog prostora za praktičnu nastavu koji ima ova škola sa više od 1.300 učenika u 52 odeljenja, u kojoj se nastava izvodi na dva jezika. Ova srednja stručna škola je, inače, obuhvaćena projektom obnove objekata javne namene koji sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Pokrajinska vlada izdvojila je 1,5 miliona dinara za finansiranje troškova realizacije projekta „Društvena integracija kroz parasport – PARAINSPIRISANI!“ koji je odobren iz prekograničnog programa Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. (IPA II). Ukupan budzet projekta je 263 hiljade evra, od čega EU učestvuje sa 224 hiljade evra i projekat će se sprovoditi 15 meseci. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je vodeći partner na ovom projektu. Ostali partneri su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Opština Inđija i Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track