MEĐU PRVIMA U SRBIJI: Škola u Maloj Plani dobila elektronski dnevnik, učitelji na čas dolaze sa tabletom ili smartfonom
Foto: AP/Ilustracija

prednjače u topličkom okrugu

MEĐU PRVIMA U SRBIJI: Škola u Maloj Plani dobila elektronski dnevnik, učitelji na čas dolaze sa tabletom ili smartfonom

Srbija -

PROKUPLJE - Osnovna škola "Svetislav Mirković Nenad" iz Male Plane nadomak Prokuplja prva je škola u Topličkom okrugu, i među prvima u Srbiji, koja je počela da primenjuje "elektronski dnevnik" i tako stare papirne dnevnike potpuno izbacila iz upotrebe.Sa primenom "elektronskog dnevnika" počelo se u drugom polugodištu, odmah nakon zimskog raspusta, izjavio je direktor te škole Goran Marjanović .

"Naša iskustva su jako dobra obzirom da se radi o inovaciji koja još uvek nije svuda zaživela", kazao je Marjanović i podvukao da su učitelji i nastavnici sa oduševljenjem prihvatili novi način rada.

"Očekivao sam manje probleme pošto u nekim isturenim odeljenjima, od 14 koliko ih je u sastavu naše škole u okolnim selima, neka nisu imala uredan internet signal, ali na moju veliku radost problema nije bilo", kazao je Marjanović.

Prema njegovim rečima i deca su se već navikla da nastavnici više ne dolaze na čas sa dnevnicima već da časove, ocene i izostanke upisuju u laptop i tablet ili smart telefone.

"Za one nastavnike i učitelje koji nemaju svoj računar obezbedili smo nekoliko računara kojima mogu da se posluže, a svima je na raspolaganju i centralni računar u našoj zbornici", rekao je Marjanović.

foto: Stefan Jokić/Ilustracija

"Ponosni smo što je u našoj školi zaživela nova elektronska evidencija časova i ocenjivanja učenika, a kako je najavljeno od minstarstva prosvete, od naredne školske godine ovaj sistem počeće da se primenjuje u svim osnovnim i srednjim školama u našoj zemlji", podvukao je direktor škole u Maloj Plani.

Kroz ovaj novi elektronski sistem rada, ubuduće će i roditelji sa svojih kućnih računara, koristeći specijalnu aplikaciju, moći da udju u "elektronski dnevnik" i imaju uvid u ocene svoje dece kao i u njihove izostanke sa časova, kazao je Marjanović .

foto: AP/Ilustracija

Prema njegovim rečima, uvodjenje elektronike u školstvu odnosi se samo na dnevnike dok će se svedočanstva, djačke knjižice i druga uverenja i nadalje izdavati učenicima isključivo na starim papirnim obrascima i u djačkim knjižicama.

Osnovna škola u Maloj Plani ima 120 učenika u osam razreda matične škole i 63 u isturenim odeljenjima u okolnim selima. Nastavu u nižim i višim razredima đacima te škole drži 40 nastavnika i učitelja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track