Protest radnika Novosadske mlekare
Foto: KURIR

Zatvaranje pogona

Protest radnika Novosadske mlekare

Srbija -
Kompanija "Imlek" je u četvrtak saopštila da je zatvorila proizvodni pogon u svom ogranku u Novom Sadu, ali će se tu i dalje obavljati poslovi prodaje, otkupa mleka i distribucije

NOVI SAD - Radnici zatvorenog pogona Novosadske mlekare danas su u protestnoj povorci došli do zgrade Vlade Vojvodine i gradskim i pokrajinskim vlastima predali pismo u kojem traže da se spreči zatvaranje pogona.

Predsednik sindikata Novosadske mlekare Goran Cimeša izrazio je sumnju u ocenu rukovodstva "Imleka" da je nerentabilan pogon koji je zatvoren.

"Imlek" je u četvrtak doneo odluku o zatvaranju proizvodnog pogona u Novosadskoj mlekari.

Cimeša je ocenio da je nelogično da "Imlek" zatvara proizvodni pogon u Novom Sadu, a pre dva meseca je kupio mlekaru u Tesliću u Bosni i Hercegovini za osam miliona evra, iako već ima mlekaru u Kozarskoj Dubici, u BIH.

Predsednik sindikata "Imleka" Saša Nikolić je ocenio da je odgovornost za zatvaranje pogona u Novosadskoj mlekari na investicionom fondu "Salford" - vlasniku "Imleka".

Kompanija "Imlek" je u četvrtak saopštila da je zatvorila proizvodni pogon u svom ogranku u Novom Sadu, ali će se tu i dalje obavljati poslovi prodaje, otkupa mleka i distribucije.

Kompanija je za 76 zaposlenih koji su radili u sektoru proizvodnje i kontrole kvaliteta, ponudila mogućnost prelaska u druge proizvodne pogone u okviru kompanije, i otpremnine u skladu sa kolektivnim ugovorom.

Međutim, predsednica Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije Branka Popović kazala je da nije u skladu sa Zakonom o radu ponuda poslovodstva "Imleka" radnicima da nastave da rade u mlekarama u Subotici i Padinskoj Skeli jer su ta mesta od Novog Sada udaljena više od 100 kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track