MIHAJLOVIĆEVA: Vranje priprema još jednu lokaciju za jeftine stanove
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

projekat

MIHAJLOVIĆEVA: Vranje priprema još jednu lokaciju za jeftine stanove

Srbija -

Grad Vranje priprema još jednu lokaciju za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posle sastanka s predstavnicima Pčinjskog okruga i rukovodstva Grada Vranje.

U Vranju su u, kao i u Nišu, u februaru počeli radovi na izgradnji jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a Mihajlović je na konferenciji za novinare rekla da je Vranje prvi grad koji je predložio lokaciju za te stanove, pre svih drugih gradova, potpuno spremno i pripremljeno.

"To je stvarno primer za druge. Radovi se ovde odvijaju. Tačno je godinu rok od dana kada su izvođači ušli u posed, kada smo svečano otvorili radove. Vranje već priprema još jednu lokaciju , rekla je Mihajlović.

Očekuje da se aplicira za dozvolu kada bude spremna nova lokacija u Vranju za te stanove.

Navela je da je država pokrenula projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, te da je novac obezbeđen.

Veoma nam je stalo da kroz javne pozive dobijemo što vise različitih građevinskih kompanija koje će na tome raditi , dodaje ministarka.

Navela je da je još važnije da se vidi kako taj projekat funkcioniše u gradovima, jer je njegovo proširenje jedna od ideja.

Razmišljaće se, kaže, i o tome da se taj projekat možda proširi i na stanove za zdravstvene radnike. To je jedna od ideja , navodi ministarka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track