U Kruševcu više od pola taksista nelegalno
Foto: Tanjug

Kontrola

U Kruševcu više od pola taksista nelegalno

Srbija -
Kruševačka Komunalna policija je tokom proteklih sedam dana, od kada je počela kontrolu taksi udruženja u tom gradu, deset vozila isključila iz saobraćaja i podnela oko 60 prekršajnih prijava

KRUŠEVAC - Kruševačka Komunalna policija je tokom proteklih sedam dana, od kada je počela kontrolu taksi udruženja u tom gradu, deset vozila isključila iz saobraćaja i podnela oko 60 prekršajnih prijava, saopšteno je iz te službe.

"Reč je o akciji koju ćemo stalno sprovoditi u narednom periodu. Za prvih sedam dana kontrolisali smo 200 taksista, podneto je šezdesetak prekšajnih prijava, a deset vozila, koja nisu imala ništa od potrebne dokumenatacije i kod kojih je utvrđena neispravnost vozila, skidanjem tablica je isključeno iz saobraćaja", rekao je načelnik Komunalne policije u Kruševcu Jovica Vesić.

U Kruševcu, prema njegovim rečima, ima oko 230 legalnih i oko 330 nelegalnih taksista.

"Cilj akcije nije progon, već namera da se nelegalni taksisti nateraju da se prijave kod nadležnih organa, plate zakonom propisane obaveze, nakon čega će im biti omogućeno da nastave da rade", kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Komunalna policija u akciji ima punu podršku legalnih taksista, koji su se nedavno peticijom obratili Gradskoj upravi tražeći da ih zaštiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track