Najnovije vesti

Pokrajinska vlada uručila ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada uručila ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica

Srbija

Nastavićemo sa programima podrške u još većem obimu kako bi se trajno rešio status raseljenih lica. Naš stav je da će svi vidovi podrške trajati dok god postoje porodice kojima je ta podrška potrebna - istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas prilikom uručenja ugovora za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica na području AP Vojvodine.

To se odnosi, dodao je on i na podršku u rešavanju stambenog pitanja ali i na druge oblike pomoći koje pruža Fond za izbegla, prognana i raseljena lica.

Vrednost ugovora je 12 miliona dinara i namenjena je za ekonomsko osnaživanje 71 porodice.

„Pokrajinska vlada nastaviće da povećava finansijski iznos sredstava neohodan za sve aktivnosti Fonda za pružanje pomoći izbeglim, raseljenim i prognanim licima dok god ne bude trajno rešeno obezbeđivanje egzistencije vas i vaših porodica i vaša potpuna integracija u naše društvo kojem vi i pripadate“, rekao je predsednik Mirović.

Bez pomoći i podrške Pokrajinske vlade naše aktivnosti ne bi mogle da se realizuju.


Zahvaljujući tome, uveli smo i niz novih mera i mere za ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih porodica, kazao je Duško Ćutilo, direktor Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica.


„Želimo da podstaknemo preduzetničke delatnosti kod ove populacije i da im omogućimo bolju egzistenciju“, kazao je Ćutilo.

Današnjem događaju prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

 


D.G.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...