bravo!

GRAĐANI KRALJEVA EMOTIVNO DOČEKALI PREKO 30 KAMIONA: Nemački bajkeri poslali humanitarnu pomoć i postali HEROJI (VIDEO)

Srbija -

U jeku katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju, a naročito Kraljevo i okolinu, našli su se i oni koji su razmišljali o najneophodnijem - pomoći.

Naime, grupa bajkera iz Nemačke je poslala veći broj vozila prepunih humanitarne pomoći.

Nakon što su se u roku od nekoliko dana organizovali, krenuli su, direktno iz nemačke put Kraljeva, vozeći ono najneophodnije.

Kamiondžije su, uz zvuke sirena, stigle u Kraljevo, a stanovnici ovog grada su vrlo emotivno odreagovali na njihov dolazak i propratili ga aplauzom.

Deo pomoći je bio namenjen opštoj bolnici "Studenica".

Rok koncert za bajkere humanitarce iz Nemačke

Moto klub „Kings“ iz Kraljeva priredio je sinoć u Mataruškoj Banji rok koncert za članove Udruženja bajkera „Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH)“ iz Nemačke koji su kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ donirali šest šlepera sa sto paleta medicinske opreme.

foto: MK Kings

- Ovu akciju je inicirao Moto-klub Kings sa našom braćom bajkerima iz Nemačke. Radi se o 22 šlepera pomoci, od toga je šest namenjeno bolnici i staračkom domu u Kraljevu, a ostalo ide za Pančevo i druge gradove. Istovar pomoći smo preuzeli mi, a u pomoć su došli i naša braća bajkeri iz Pančeva, Niša, a i iz Hrvatske i muslimanskog dela BiH, jer za nas nema granica ni razlika, rekao je za Kurir Draško Janošević, član kraljevačkog moto kluba.

foto: MK Kings

Udruženje „Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH)“ osnovano je u Uslaru, na jugu Donje Saksonije, u Nemačkoj. Klub su osnovali motociklisti i njihovi prijatelji, a od 2003. godine svake godine sprovode svoje humanitarne konvoje širom Evrope.

foto: MK Kings

Udruženje bajkera iz Nemačke „Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH) “ prvi put je ove godine posetilo Srbiju, a humanitarna pomoć, osim Kraljevu, biće uručena i gradu Pančevu.

foto: MK Kings

Članovi moto kluba „Kings“, koji u Kraljevu postoji od 1998. godine, i sami svake godine organizuju humanitarni moto skup za pomoć osobama sa autizmom, kao i razne dobrotvorne akcije, a do sada su ugroženim Kraljevčanima nesebično pomagali nebrojano puta.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track