Najnovije vesti

GOSPODAR ZMIJA S JUGA PONOVO U AKCIJI: Super Vladica uhvatio otrovnog poskoka u dvorištu porodične kuće u Vranju! UŽAS (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

dugačka 70 centimetara

GOSPODAR ZMIJA S JUGA PONOVO U AKCIJI: Super Vladica uhvatio otrovnog poskoka u dvorištu porodične kuće u Vranju! UŽAS (FOTO)

Srbija

VRANJE - Odrasli primerak poskoka pronađen je u dvorištu porodične kuće u Vranju u ulici Hadži Tominoj. Otrovnica duga oko 70 centimetara pronađena je pored ogradnog zida, između kuće i ulice.

Na poziv porodice reagovala je Komunalna policija koja je sa Vladicom Stankovićem iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana izašla na lice mesta.

Nakon hvatanja poskoka, Stanković je održao i malu edukaciju deci iz pomenute ulice.

“Pošto ima puno dece održao sam im malu edukaciju kako da se ponašaju u situacijama kada se zmija pojavi. Upozorio sam ih da ne smeju sami da dodiruju zmiju to je mnogo važno, da se obrate starijima kako bi mi što pre reagovali i uhvatili zmiju”, objašnjava Stanković.

Stanković kaže da se naselje u kome se pojavila zmija nalazi na obodu grada Vranja i već ulazi u prirodu pa se tako nešto i desilo. “Radi se o otrovnoj zmiji, veća je ozbiljnost zbog ovakve situacije zato sam i održao edukaciju. Okupilo se puno dece objasnio sam im kako da se ponašaju u slučaju da ponovo vide zmiju", ističe Stanković.

On naglašava da je i kod hvatanja zmije, potrebna veća opreznost. “Puno je ljudi oko tebe, a prostor za hvatanje je tesan, poskok se je sklupčao pored ogradnog zida između kuće i ulice. Sve se dobro završilo. Poskok je nakon toga vraćen u prirodno stanište,”, napominje Stanković.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja