KRALJEVAČKE KRALJICE: Deset poljoprivrednica dobilo po 300.000 dinara
Foto: Shutterstock, Kurir/J.S.

Podsticajna sredstva

KRALJEVAČKE KRALJICE: Deset poljoprivrednica dobilo po 300.000 dinara

Srbija -

U cilju ekonomskog osnaživanja poljoprivrednica sa ruralnog područja, deset žena sa područja Kraljeva, koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava, dobilo je u četvrtak ugovore o dodeli podsticajnih sredstava u iznosu od po 300.000 dinara.

- Zahvalna sam Gradu Kraljevu na podršci i nadam se da će i ubuduće svaka majka, svaka žena na selu, doći do ovakve finansijske pomoći, jer nam ona zaista puno znači, rekla je ovom prilikom Biljana Savić, poljoprivrednica iz sela Milakovac, inače, majka troje dece.

Po rečima Slađane Ćirković iz sela Stubal, pomoć grada i resornog ministarstva zaista je potrebna ženama na selu jer, kako je naglasila, uopšte nije lako biti majka, a na selu je to još i teže.

foto: J.S.

- Ovo je druga godina kako Grad Kraljevo i Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku obezbeđuju podsticajna sredstva za poljoprivrednice. Radostan sam što smo u prilici da pomognemo, kako bi njihova domaćinstva napredovala i, što je najvažnije, da imamo što više dece, istakao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Za razvoj poljoprivrede u 2019. godini, inače, Grad Kraljevo je opredelilo ukupno 65 miliona dinara i jedan je od gradova u Srbiji koji najviše ulaže u razvoj poljoprivrede i seoskog turizma.

Dan ranije, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić uručio je ugovore za 119 poljoprivrednika koji su podelili iznos od 23,5 miliona dinara, namenjenih u ove svrhe.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track