Slobodan Drašković ponovo na čelu Medveđe
Foto: KURIR

Slobodan Drašković ponovo na čelu Medveđe

Srbija -
Za njega je, pored 16 odbornika sa zajedničke liste grupe građana i SPS-PUPS, glasalo i šest odbornika albanske Partije za demokratsko delovanje

MEDVEĐA - Kandidat grupe građana Za Gornju Jablanicu i koalicije SPS-PUPS Slobodan Drašković izabran je danas za predsednika Opštine Medveđa i to će mu biti četvrti uzastopni mandat. Za njega je, pored 16 odbornika sa zajedničke liste grupe građana i SPS-PUPS, glasalo i šest odbornika albanske Partije za demokratsko delovanje (PDD) tako da je dobio 22 od 35 glasova odbornika.

Na konstitutivnoj sednici izabrano je celo opštinsko rukovodstvo te je Nataša Filić (SPS) izabrana za predsednicu Skupštine opštine. Draškovićevi i zamenici Nataše Filić biće iz redova PDD, Fjorim Sahiti i Fehmija Bejić. "Nastavak rekonstrukcije magistralnog puta M-9, završetak izgradnje zatvora i fabrike za preradu drveta prioritetne su stvari u narednom periodu.

Očekujemo da već krajem septembra fabrika bude otvorena i da u njoj radna mesta nađe pedesetak radnika", kazao je Drašković. On je dodao da će lokalno rukovodstvo insistirati kod Vlade Srbije da pomogne razvoj turizma u Sijarinskoj banji. U opoziciji u Skupštini opštine Medveđa su šest odbornika DS, četiri URS i tri SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track