Predsednik Mirović primio predsednika Hrvatske zajednice županija
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Mirović primio predsednika Hrvatske zajednice županija

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas predsednika Hrvatske zajednice županija Gorana Pauka i predstavnike svih hrvatskih županija koji prvi put, organizovano, borave u radnoj poseti AP Vojvodini.

Današnji susret u Pokrajinskoj vladi, od važnosti je za hrvatsku nacionalnu manjinu u Republici Srbiji i srpsku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj. Cilј nam je da se bavimo pitanjima od suštinske važnosti za građane, infrastrukturnim ulaganjima i drugim pitanja koja su od interesa za obe zajednice, ocenjeno je na sastanku.

foto: Pokrajinska vlada

Razgovor nam je jako potreban jer postoji mnogo otvorenih pitanja, imamo sa nekim županijama dobre kontakte, ali to nije dovolјno. Želimo da sva pitanja otvorimo i rešimo, kazao je Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Poštujemo mišlјenja Nacionalnih saveta nacionalnih manjina kada su u pitanju prioriteti nacionalnih zajednica u vezi sa podrškom u oblastima kulture i informisanja. Spremni smo da rešavamo sva otvorena pitanja kvalitetnije i brže, dodao je predsednik Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Bila je ovo prilika da razgovaramo o položaju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj i o mogućoj prekograničnoj saradnji i projektima koji mogu postati motor razvoja naših zemalјa, rekao je predsednik Pauk.

foto: Pokrajinska vlada

Hvala Pokrajinskoj vladi, koja radi na očuvanju identiteta hrvatske kulturne zajednice. Očekujem da se u budućnosti zajedno razvijamo, istakao je Pauk.

Sastanku je prisustvovao i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track