GRADONAČELNIK VALJEVA DR SLOBODAN GVOZDENOVIĆ: Naš san je da do Beograda stižemo za 45 minuta!
Foto: Promo

Intervju

GRADONAČELNIK VALJEVA DR SLOBODAN GVOZDENOVIĆ: Naš san je da do Beograda stižemo za 45 minuta!

Srbija -

Prvi čovek Valjeva najavljuje da će sledeće godine početi izgradnja brze saobraćajnice kojom će se povezati sa Koridorom 11 i auto-putem "Miloš Veliki".

Ovu godinu Valjevo završava sa 50 kilometara novog asfalta, a to je preduslov da brzim saobraćajnicama dođu i novi investitori, ali i da stanovništvo ostane da živi u selima.

Ovim rečima gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sumira najznačajnije rezultate gradske vlasti, dodajući da je u planu završavanje kapitalnih projekata.

- Neki od njih su započeti pre 30 i više godina, a tek sada su privedeni kraju. Sa radom je počela nova škola „Milovan Glišić", koja se gradila više od 20 godina. Isto je i sa Ulicom Mirka Obradovića, čija se izgradnja planira nekoliko decenija.

Kako ocenjujete poziciju Valjeva pred kraj ovog mandata gradske vlasti?

- Zzadovoljan sam jer smo za godinu i po dana uradili više nego u poslednjih 20 godina. Problee smo celovito rešavali - gde god smo asfaltirali, tu smo pokušali da rešimo i problem vodosnabdevanja. Nedavno smo otvorili saobraćajnicu kroz prigradsko naselje Sedlari, koja vodi do manastira Ćelije i Lelić. Tu su postojala tri klizišta i 15 godina niko i ništa nije uradio. Ona su sada sanirana i urađeno je 3,7 km asfalta. Punjenje budžeta je odlično i u prvih devet meseci ove godine smo upotpunili budžet grada za 313 miliona dinara. To dokazuje da smo na tragu politike predsednika Aleksandra Vučića. Imamo podršku i Darka Glišića, predsednika IO SNS, koji vodi računa o ravnomernom razvoju Kolubarskog okruga.

Koja su očekivanja za sledeću godinu?

- Očekujemo pravi bum u Valjevu, jer će početi izgradnja brze saobraćajnice M4, koja će povezati Valjevo sa Koridorom 11 i auto-putem „Miloš Veliki". To je kao kad odčepite jednu veliku arteriju i kolaterale se same razviju i dobijate sasvim drugu sliku grada i života. San Valjevaca je da brzom saobraćajnicom M4 do Beograda stignemo za 45 minuta!

Kakvo je interesovanje investitora za Valjevo?

- Kapital je kao voda i uvek probije tamo gde ima interes da dođe. Apsolutno sam siguran da će sa otvaranjem ovog puta, to biti jasan signal investitorima. Tu je fabrika „Krušik" koja ima oko tri hiljade zaposlenih i koja predstavlja najznačajniju industriju u ovom gradu. Krajem osamdesetih je Valjevo imalo 19.000 industrijskih radnika i bilo među pet najrazvijenijih gradova u SFRJ.

Rekordno ulaganje u zdravstvo

Valjevo je dosta uložilo u primarnu zdravstvenu zaštitu.

- Od 2016, od kada sam gradonačelnik, u Dom zdravlja je uloženo 200 miliona dinara. Nijedan grad u Srbiji nije toliko uložio, a dobri rezultati su potvrđeni najvišim ocenama prilikom posete Svetske zdravstvene organizacije. Dom zdravlja je dobio četiri saniteta, 10 automobila za pacijente sa dijalizom, ultrazvučne aparate, najnoviji Simensov multislajs rentgen, obnovili smo prostorije laboratorije, medicine rada, pedijatrije, opšte medicine. Sledeće godine nas očekuje rekonstrukcija Opšte bolnice.

Kurir.rs/Info 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track