MENJAJU SE ASFALT, RASVETA I MOBILIJAR: Lazarevac uskoro dobija rekonstruisanu pešačku zonu
Foto: Promo

NOVO RUHO GRADA

MENJAJU SE ASFALT, RASVETA I MOBILIJAR: Lazarevac uskoro dobija rekonstruisanu pešačku zonu

Srbija -

U toku su radovi na rekonstrukciji ulice Dr Đorđe Kovačević u Lazarevcu.

Rekonstrukcijom je obuhvaćena celokupna zamena vodovodnih cevi u trotoaru, zamena instalacija PTT kablova i optičke mreže, zamena instalacija javnog osvetljenja kao i kompletno popločavanje trotoara.

foto: Promo

U narednom periodu planirani su radovi na proširenju kapaciteta parking mesta, kao i kompletna zamena stubova javnog osvetljenja sa ugradnjom LED rasvete, čime će se značajno povećati broj parking mesta i bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Radove na rekonstrukciji finansirani su iz budžeta GO Lazarevac. Poslednja faza rekonstrukcije ulice obuhvatiće zamenu asfalta čija sredstva za izvođenje radova je obezbedio grad Beograd.

foto: Promo

O ovoj rekonstrukciji na svom Fejsbuk profilu pisao je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je istakao da se trenutno radi popločavanje trotoara, zamena drvoreda i njihova zaštita, nova rasveta i izgradnja dodatnih parking mesta. Osim toga, naveo je Vesić, postavlja se i novi mobilijar, menja azbestni cevovod, a ulica dobija novi asfalt sa podlogom.

Opština Lazarevac pored rekonstruisanih ulica -1300 Kaplara, Kralja Petra Prvog i Karađorđeve ulice, po završetku radova u Ulici Dr Đorđa Kovačevića, dobiće kompletno izgrađenu pešačku zonu koja spaja centar opštine sa kompleksom Doma zdravlja, što u značajnoj meri poboljšava život građana opštine Lazarevac.

foto: Promo

* Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track