Počinju Šabačke konjičke svečanosti
Foto: KURIR

Počinju Šabačke konjičke svečanosti

Srbija -
Svečanosti počinju izložbom "Dva veka galopa u Šapcu" u Narodnom muzeju u petak od 20 časova, a završavaju u nedelju trkom "Memorijal Kralja Aleksandra"

ŠABAC - U Šapcu sutra počinje manifestacija "Šabačke konjičke svečanosti", koja će trajati do 29. jula.Svečanosti počinju izložbom "Dva veka galopa u Šapcu" u Narodnom muzeju, u petak od 20 časova, a završavaju u nedelju trkom "Memorijal Kralja Aleksandra".

Tokom vikenda na hipodromu će startovati 84 grla u devet galopskih trka, dve kasačke, tri preponske i jedne trke u sulkama.

U subotu, 28. jula, trkački dan počinje u 16 časova, a prema programu završava se posle 20 časova kada će na hipodromu nastupiti grupa Garavi sokak. Taj dan, prema proceni organizatora, najzanimljivija trka biće "ženski derbi" u kojem pravo nastupa imaju samo kobile.

Poslednjeg dana igara, u nedelju 29. jula, prvi start je planiran za 15 časova. Tog dana glavna trka je "Memorijal Kralja Aleksandra" u kojoj će nastupiti 14 domaćih i inostranih grla što je trenutno maksimalni kapacitet starta. Ta trka se peti put održava u Šapcu, a njen nagradni fond je dva miliona dinara.

Šabačke konjičke svečanosti se održavaju pod pokroviteljstvom grada i Konjičkog kluba "Šabac 1820" pa je ulaz besplatan.

Na šabačkom hipodromu ove godine održano je devet trkačkih dana, a u 45 trka zabeleženo je 300 startova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track