EI Niš preti likvidacija

EI Niš preti likvidacija

Srbija -
Ako niška Elektronska industrija ne promeni statut preti joj likvidacija, jer njen urpavljački sistem nije u skladu sa novim zakonom o privrednim društvima, kaže direktor Ei displeja Ivan Đorđević

NIŠ - Prema novom zakonu o privrednim društvima, upravni odbor i generalni direktor ne mogu da upravljaju Elektronskom industrijom Niš. Agencija za privredne registre zapretila je likvidacijom ako se upravljačka struktura ne promeni, kaže direktor Ei Displeja, jednog od preduzeća u sastavu Elektonske industrije."Ostavljen je rok od trideset dana. Do tada bi trebalo da bude sazvana skupština Ei, koja treba da sprovede promene. Ako se to ne uradi svi radnici ostaju bez posla", kaže Ivan Đorđević, direktor Ei Displeja. Ovo, kako navodi RTV5, nije jedini problem radnika Elektronske industrije. Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata protestovala ispred zgrade Holdinga, jer kako kažu predstavnici sindikata, od smene generalnog direktora zaposleni nisu primili ni jednu platu. "Od 15. Decembra prošle godine, kada je za direktora postavljen Božidar Pterović, zaposleni ne primaju mesečni dohodak", navodi Predrag Blagojević iz ASNS-a.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Ei holdinga, Božidar Petrović, javnosti se obratio pisanim saopštenjem u kojem se kaže da su za plate radnika odgovorni direktori preduzeća iz sastava Elektronske industrije. Kaže se i da ASNS od juna ove godine više nije reprezentativni sindikat Elektronske industrije.

http://www.youtube.com/watch?v=2qgj3zmVQdY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track