Valjevo sve privlačnije za investitore nakon najave izgradnje brze saobraćajnice
Foto: Grad Valjevo

Valjevo sve privlačnije za investitore nakon najave izgradnje brze saobraćajnice

Srbija -

Prema najavama iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izgradnja brze saobraćajnice koja Valjevo treba da spoji sa auto-putem „Miloš Veliki“ kreće na proleće. To je nedavno najavila i ministarka Zorana Mihajlović, koja je istakla da je ovo početak novog investicionog ciklusa „Srbija 2025“.

Izgradnja ove saobraćajnice je od ogromnog značaja za grad Valjevo, ali i Zapadnu Srbiju, a zainteresovanost brojnih investitora za Valjevo je sve veća, nakon sada već izvesne izgradnje moderne saobraćajnice, koja će na najbrži način povezati Valjevo i Beograd.

Tim povodom, kineska kompanija „Shandong HI-Speed Group“ koja je zainteresovana za izgradnju ove saobraćajnice je kontaktirala rukovodstvo grada Valjeva. Na sastanku sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem i saradnicima su predočili da su uz podršku grada Valjeva, spremni da realizuju brojne infrastrukturne investicije, ali i ulažu u turizam, naročito na Divčibarama.

Kineska kompanija je proteklih godina učestvovala u izgradnji važnih projekata u regionu i u Srbiji, poput deonice auto-puta „Miloš Veliki“ Obrenovac- Ub i Lajkovac- Ljig, Kineskog kulturnog centra na Novom Beogradu, na mestu nekadašnje kineske ambasade koja je srušena u NATO bombardovanju, podzemnih garaža u Beogradu itd.

Pored kupovine zemljišta za izgradnju logističkog centra ove kompanije, „Shandong HI-Speed Group“ je zainteresovan i za učestvovanje u drugim infrastrukturnim projektima važnim za Valjevo i ovaj deo Srbije. Prema rečima izvršnog direktora Zhang Jianchao-a, zbog sve većeg interesovanja kineskih državljana za putovanja u Evropu i u Srbiju, otvaraju se brojne mogućnosti za ulaganja u turizma. Nedavno otvoreni hotel “Crni vrh” na Divčibarama, investicija porodice košarkaša Miloša Teodosića, kao i najave izgradnje nekoliko projekata sportske infrastrukture, Divčibare su svrstane u veoma atraktivnu lokaciju za ulaganja.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je izrazio spremnost grada da svim investitorima, pa tako i kineskoj kompaniji „Shandong“ omogući što brže i efikasnije poslovanje u Valjevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track