KRALJEVČANIMA UVID U BIRAČKI SPISAK DO 10. APRILA: Provera u Gradskoj upravi moguća čak i subotom
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

pipreme za izbore

KRALJEVČANIMA UVID U BIRAČKI SPISAK DO 10. APRILA: Provera u Gradskoj upravi moguća čak i subotom

Srbija -

Gradska uprava Grada Kraljeva obavestila je u petak zainteresovane građane da uvid u birački spisak mogu da izvrše u Gradskoj upravi do 10. aprila do ponoći, kada se birački spisak zaključuje, svakog radnog dana i subotom, u vremenskom intervalu od 7 do 15 časova.

"U ovom periodu, građani uz ličnu kartu mogu Odeljenju za opštu upravu Gradske uprave Grada Kraljeva podneti zahtev za donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku. Od proglašenja izbornih lista, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani", kaže se u ovom obaveštenju.

U njemu se dodaje da maloletne osobe koje do 26. aprila ove godine i na taj dan stiču biračko pravo, takođe mogu izvršiti proveru podataka u biračkom spisku.

Uvid u jedinstveni birački spisak omogućen je i elektronskim putem, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

(Kurir.rs/J. S./Foto ilustracija: Filip Plavčić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track