OVO MORATE IMATI AKO ŽELITE DA UPOZNATE NOVI SAD: Sve na jednom mestu! Klubovi, pozorišta, spomenici, bioskopi...
Foto: Grad Novi Sad

Novak Stanišić

OVO MORATE IMATI AKO ŽELITE DA UPOZNATE NOVI SAD: Sve na jednom mestu! Klubovi, pozorišta, spomenici, bioskopi...

Srbija -

Omladinska mapa sadrži sva mesta koja su namenjena mladima bilo da žele da odu na svirku ili da posete neku kulturnu ustanovu, pogledaju film ili predstavu, obiđu spomenike ili razne manifestacije.

Tim Infopolis centra na čelu sa koordinatorom Novakom Stanišićem osmislio je i napravio aplikaciju pod nazivom Omladinska mapa Novog Sada. Aplikacija je zamišljena kao svojevrstan vodič kroz kulturnu ponudu Novog Sada i namenjena je prvenstveno turistima, ali i Novosađanima.

foto: Grad Novi Sad

Aplikacija je svetlost dana ugledala u godini kada je Novi Sad nosio titulu Evropske prestonice mladih, ali ideja o njoj je dosta starija.

  • Sama ideja o Omladinskoj mapi Novog Sada potekla je još 2014. godine kada smo napravili tu prvu verziju mape koja je bila namenjen turistima koji dolaze u Novi Sad, odnosno ciljnoj grupi mladih od 15 do 30 godina. Ta prva verzija je bila odštampana i bila je distribuirana po tadašnjim omladinskim organizacijama - kaže Novak i objašnjava zbog čega su se odlučili da naprave novu verziju mape.

Međutim, kako navodi Novak, ta verzija mape je imala dosta manjkavosti tako da se 2019. godine grupa mladih okuplja i pravi novu verziju.

  • Ta prva verzija je imala dosta mana, pa smo se odlučili da napravimo novu, manju i praktičniju verziju. Za razliku od prethodnog puta sada smo radili i aplikaciju koju smo nazvali Omladinska mapa Novog Sada. Čitav projekat podržao je OPENS, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Ministarstvo kulture i informisanja i čitav taj projekat je uspešno realizovan - kaže Novak i objašnjava na koji način mapa funkcioniše.
foto: Grad Novi Sad

- Omladinska mapa sadrži sva mesta koja su namenjena mladima. Znači mesta gde mogu da odu na neku svirku, u neku kulturnu ustanovu, da li da idu u bioskop, pozorište, zatim da vide spomenike, različite manifestacije koje postoje u samom gradu Novom Sadu. A što se tiče same aplikacije, pored svih ovih mogućnosti, aplikacija je povezana direktno sa našim sajtom, da mladi mogu da se informišu koji su to još događaji koje oni mogu da posete i da pronađu mesta koja su prethodno stavili u mapu - kaže Novak i objašnjava koliko sam projekat znači organizaciji na čijem je čelu.

1 / 13 Foto: Grad Novi Sad
  • Mi kao organizacija postojimo dosta dugo, Infopolis je osnovan 2013. godine i ovo je jedna velika stvar za nas pošto smo do sada imali mnogo projekata, ali ovaj projekat je nešto potpuno drugačije, nešto što do sada nismo imali.

(Kurir.rs/@samonovisad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track