U KIKINDSKOJ BOLNICI PREDUZETE SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE: Ustanova funkcioniše u redovnom režimu rada
Foto: Kurir/S.U.

Zavod za javno zdravlje

U KIKINDSKOJ BOLNICI PREDUZETE SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE: Ustanova funkcioniše u redovnom režimu rada

Srbija -

KIKINDA - U kikindskoj Opštoj bolnici, po nalogu ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, preduzete su sve Zakonom i Pravilnikom predviđene epidemiološke mere, kao i nad svim kontaktima koje je pacijent zaražen koronavirusom imao u toj ustanovi.

To, pored ostalog, stoji u saopštenju za javnost koju je potpisao dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice.

- Bolnica funkcioniše u redovnom režimu rada. Za sve informacije dostupan je broj Zavoda za javno zdravlje Kikinda na koji građani mogu da se obrate radi informija vezanih za njihove eventualne zdravstvene probleme. Pozivamo građane Severnobatskog okruga, Vojvodine i Srbije da slušaju preporuke nadležnih državnih organa i zdravstvenih istitucija - navodi se u saopštenju kikindske bolnice.

foto: Kurir/S.U.

U njemu stoji i da je pacijent iz Kikinde, kod koga je dijagnostikovana infekcija korona virusom, transportovan u Klinički centar Vojvodine, u teškom opštem stanju. To se, inače, desilo u noći između 10. i 11. marta.

Kako saznajemo, lekari, medicinske sestre, ali i ostalo osoblje kikindske bolnice, za koje je poznato da su bili u kontaktu sa zaraženim pacijentom, nalazi se u kućnoj izolaciji. Tamo će provesti 14 dana, koliko inače traje period inkubacije. Na sajtu covid19.rs stoji da je u Srbiji, do 8 časova, registrovano ukupno 19 potvrđenih slučajeva COVID 19.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track