Najnovije vesti

SOMBOR: Blizu 100 milona za bolju saobraćajnu povezanost u gradu
Foto: Sombor je otvoren

SOMBOR: Blizu 100 milona za bolju saobraćajnu povezanost u gradu

Srbija

Uređenjem dela Bloka 82, stanovnici Nove Selenče, mesne zajednice Grada Sombora, dobili su izlaz na primarnu gradsku saobraćajnicu i omogućen im je lakši pristup ostalim delovima grada.

Radovi na uređenju Bloka 82 u Somboru podrazumevali su izgradnju saobraćajnica, pešačkih i biciklističkih staza, parking mesta i javnog osvetljenja.

Prema rečima gradonačelnice Dušanke Golubović, Grad Sombor realizovao je ovaj projekat zahvaljujući saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja i Ministarstvom privrede.

- Planskim dokumentom predviđeno je da se upravo ovaj deo grada koristi za poslovnu, ali i stambenu zonu. Zahvaljujući ovoj komunalno uređenoj infrastrukturi, sada je prilika da ponudimo i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Vladi Republike Srbije, da ova lokacija bude i lokacija za izgradnju stanova bezbednosti, ali svakako i za brojne druge, kako stambene, tako i poslovne investitore, zainteresovane za izgradnju i obavljanje nove delatnosti - rekla je Golubović.

foto: Sombor je otvoren

Ukupna vrednost projekta iznosila je 93 miliona dinara, od čega je Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila 65 miliona, a grad Sombor je učestvovao sa 28 miliona dinara.

1 / 4 Foto: Sombor je otvoren

Kurir.rs, Sombor je otvoren

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...