USVOJENE MERE U PROKUPLJU: Crveni krst organizuje besplatnu dostavu namirnica i lekova starijim licima
Foto: Kurir/B. R.

USVOJENE MERE U PROKUPLJU: Crveni krst organizuje besplatnu dostavu namirnica i lekova starijim licima

Srbija -

Brojevi telefona na koje se mogu javiti naši najstariji sugrađani su 322-403 i 324-220

PROKUPLJE - Štab za vanredne situacije grada Prokuplja, na čijem čelu se nalazi gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, usvojio je danas niz mera i naredbi, u cilju sprečavanja nastanka i širenja infekcije korona virusom na teritoriji našeg grada.

U skladu sa merom Vlade Republike Srbije, i na teritoriji grada Prokuplja uveden je prekid rada svih predškolskih i školskih ustanova.

- Svi ugostiteljski objekti, restorani i kafići, radiće od 8 do 20 sati. Potpuno će biti obustavljen rad sportskih objekata.

Crveni krst će organizovati besplatnu dostavu životnih namirnica i lekova svim licima koja imaju više od 65 godina, a nemaju mlađe članove u porodici da im pomognu.

Biće angažovani i volonteri, a na raspolaganju Crvenom krstu biće i vozila Grada Prokuplja. Brojevi telefona na koje se mogu javiti naši najstariji sugrađani su 322-403 i 324-220 - rekao je Simonović.

Usvojena je i mera kojom se odobrava rad od kuće svim radnicima sa hroničnim oboljenjima i starijima od 60 godina u Gradskoj upravi, ali i u ustanovama i javnim preduzećima, koja su u nadležnosti Grada.

B. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track