U PANČEVU POČELA PROIZVODNJA SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU: Počela dezinfekcija javnih ustanova površina (VIDEO)
Foto: Promo

U PANČEVU POČELA PROIZVODNJA SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU: Počela dezinfekcija javnih ustanova površina (VIDEO)

Srbija -

Grad Pančevo je nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije dogovorio sa pančevačkom “Panonijom” proizvodnju sredstva za dezinfekciju.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je važno da se u ovom preduzeće pokrene proizvodnja razblažene koncentracije natrijum hipohlorita.

- U pitanju je dezinfekciono sredstvo koje će se koristiti od sutra za dezinfekciju javnih trgova, javnih ulica i za dezinfekciju ulaza u javne objekte i stambene zgrade - rekao je gradonačelnik Pavlov.

Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena” u Pančevu istakao je da su radnici ovog preduzeća već danas pristupili dezinfekciji javnih objekata sa manjom količinom koju su dobili.

- Krenuli smo od bolnice, nastavićemo sa Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, pa ćemo onda preći na sve ostale objekte javne namene. Uspostavili smo i kontakt i saradnju sa upravnicima u stambenim objektima kojima ćemo podeliti i natrijum hipohlorit kojim će oni raditi dezinfekciju ulaza - rekao je Aleksandar Stevanović.

Nakon što stignu veće količine natrijum hipohlorida radnici JKP “Higijene” počeće cisternama da dezinfikuju sve ulice na teritoriji grada Pančeva i to će biti redovna aktivnost dokle god na snazi bude vanredno stanje.

1 / 5 Foto: Promo

(Kurir.rs/@pancevutreba) Foto: Pančevu treba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track