POZORIŠNU SCENU ZAMENIO TERASOM: Novosadski operski pevač svako veče peva na svojoj terasi (VIDEO)
Foto: Novi Sad

POZORIŠNU SCENU ZAMENIO TERASOM: Novosadski operski pevač svako veče peva na svojoj terasi (VIDEO)

Srbija -

Poznati novosadski operski pevač Aleksandar Petrović je, zbog zatvaranja pozorišta usled proglašenja vanrednog stanja, svoje nastupe morao da pauzira. Ipak to ga nije sprečilo da nastupe održava kod kuće, za mnogobrojnu publiku - svoj komšiluk. Aleksandar svako veče izvodi koncerte na svojoj terasi na veliku radost komšija.

foto: Novi Sad
foto: Novi Sad
  • U suštini smo hteli da podržimo naše zdravstvene radnike i sve druge ljude koji nas čuvaju i koji nas paze, koji nam i sad govore šta treba da radimo. U jednom trenutku, moji sinovi i ja smo osetili potrebu da se izrazimo na jedan ovako originalan način - rekao je Aleksandar.
    foto: Novi Sad

foto: Novi Sad

Kako Aleksandar navodi, nije im bila ideja da privuku pažnju na sebe.

  • Ne radimo ovo zato da bi zaokupili pažnju nekome, da bi dobili mi aplauze, već jednostavno smo osetili potrebu da pesmom kažemo šta sve osećamo prema onome što rade ljudi za nas. Tada su se desile himne srpske, kancone, ruske pesme, naše etno pesme.
    foto: Novi Sad

Dok Alsandar peva, pratnju mu daju sinovi Vuk i Luka koji su takođe krenuli očevim stopama.

foto: Novi Sad
  • Moji sinovi sviraju klavir i saksofon, Vuk i Luka Petrović, obojica srednjoškolci, u Srednjoj Muzičkoj školi "Isidor Bajić". Jako sam ponosan na njih, što su učestvovali u tome. Na kraju krajeva zajedno smo napravili nešto i jedni na druge uticali da lakše prebrodimo sve ovo što je do sad bilo i ovo što sad nastavlja i sledi, a ja sam siguran da će slediti samo bolje i bolje - dodao je on.
foto: Novi Sad
foto: Novi Sad

Kada prođe opasnost od virusa i svet se vrati u normalu, Aleksandar planira koncert sa svojim sinovima i svojim kolegama - takođe na svojoj terasi.

foto: Novi Sad
  • Upravo pripremamo i program da na neki način proslavimo početak boljeg razvijanja situacije, koja je izuzetno teška u ovom trenutku. Pozvaću kolege, biće tu i moji sinovi pa ćemo svi zajedno da slavimo u znak pobede.

(Kurir.rs/@samonovisad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track