Najnovije vesti

SOLIDARNOST NA DELU: Umesto modli za kolače, prave vizire za lekare (Video)
Foto: Grad Novi Sad

SOLIDARNOST NA DELU: Umesto modli za kolače, prave vizire za lekare (Video)

Srbija

Novosadska firma koja se bavi proizvodnjom modli za kolače i torte, “Principessa modle”, su usled smanjenog obima posla odlučili da svoje 3D štampače uposle na drugi način. Uključili su se u akciju “Vizionari Srbije” kako bi proizvodili vizire za medicinsko osoblje i bolnice.

foto: Grad Novi Sad

- Priključili smo se ovoj grupi "Vizionara Srbije" preko prijatelja koji su već uveliko pokrenuli projekat. S obzirom na nastalu situaciju, kako se nama smanjio obim posla, mi smo videli da naše mašine mogu da pomognu njima u njihovoj organizaciji, da se kompletiraju viziri koje proizvode - rekao je Dragan Radošević, vlasnik firme “Principessa modle”.

foto: Grad Novi Sad

Na nivou Grada Novog Sada se do sada priključilo mnogo ljudi, koji su bili spremni da svoju opremu koriste u dobrotvorne svrhe.

foto: Grad Novi Sad

- Preko 30, možda čak i 40 ljudi u Novom Sadu štampaju svojim 3D štampačima delove za vizire, koji na kraju dolaze kod mene, gde se sastavljaju. Ja na laseru sečem folije, koje su glavni deo vizira - dodao je Dragan.

1 / 8 Foto: Grad Novi Sad

Kako Dragan navodi, projekat “Vizionari Srbije” se sastoji iz više faza.

- Prva faza je gde mi mejkeri proizvodimo vizire dok ne počne serijska proizvodnja vizira, koja će proizvoditi veliki broj vizira dnevno, negde oko tri do 4.000 komada na dan. Mi sad trenutno oko 200 vizira proizvodimo na dan.

(Kurir.rs/@samonovisad)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...