Najnovije vesti

VASPITAČICE U ULOZI KROJAČICA: 5.000 maski za ustanove širom Novog Sada (VIDEO)
Foto: Grad Novi Sad

VASPITAČICE U ULOZI KROJAČICA: 5.000 maski za ustanove širom Novog Sada (VIDEO)

Srbija

Ova humana priča počela je kao obična zanimacija kako bi se prekratilo vreme na dežurstvu u vrtiću. Nekoliko vaspitačica PU “Radosno detinjstvo” želelo je nekako da pomogne svojim sugrađanima u borbi protiv virusa. Tako je materijal koji je nabavljen za šivenje dečije posteljine dobio prenamenu - od njega su nastale maske koje su vredne vaspitačice slale ustanovama kojima su bile potrebne.

Prve maske su otišle prema Dečjem selu, što se dopalo koleginicama koje rade u drugim vrtićima, isto šiju maske. I na našu inicijativu oni su nam se pridružili, tako da se to omasovilo - rekla je Zorica Milović, glavna vaspitačica vrtića “Cvrčak i mrav”.

foto: Grad Novi Sad

Vrlo brzo se akcija proširila i vaspitačice su dobile podršku institucija.

Priključili su nam se svi vrtići, naravno to sve ne bi mogli bez podrške naše direktorke Marijane Popov, i našeg pedagoškog rukovodioca Dragane Prole, koji su nam obezbedili i materijal za maske i dali nam podršku u smislu kontaktiranja ustanova i pomoći pri isporuci - dodala je Zorica.

Zorica i koleginice uveliko planiraju isporuku sledeće ture.

Sledeća tura koliko ja znam treba da ide prema porodilištu i prema Domovima zdravlja, koji su sad trenutno najizloženiji jer se kod njih vrše testiranja, pa ćemo videti gde ćemo dalje.

Kako Zorica navodi mnogo im fale mališani iz vrtića i jedva čekaju da se vrate redovom radu. U međuvremenu šiju maske kako bi im vreme brže prošlo.

Šiju se maske i mislim da nećemo stati skoro, dok bude potrebe mi smo tu.

1 / 7 Foto: Grad Novi Sad

(Kurir.rs/@samonovisad)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...