U KLINIČKOM CENTRU NIŠ 134 PACIJENTA: 19 priključeno na aparate
Foto: Beta/Saša Đorđević

teško stanje

U KLINIČKOM CENTRU NIŠ 134 PACIJENTA: 19 priključeno na aparate

Srbija -

U Kliničkom centru Niš do danas do 15.30 časova hospitalizovana su 134 pacijenta sa potvrđenim korona virusom, a 19 priključenih na aparate za veštačku ventilaciju je u teškom stanju. U privremenoj bolnici, u hali Sportskog centra "Čair" i jednom hotelu je 279 pacijenata s lakom kliničkom slikom ili bez simptoma.

Epidemilog Branislav Tiodorović rekao je danas posle sastanka rukovodstva grada Niša s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je privremena bolnica u "Čairu" već puna i da se zbog toga pacijenti smeštaju u jedan hotel u sklopu "Čaira".

"Već su pripremljeni kapaciteti u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta i u učeničkim domovima. Danas će tamo početi da se prebacuju pacijenti koji su pozitivni na korona virus", izjavio je Tiodorović.

On je rekao da se za smeštaj lakše obolelih planiraju još jedan hotel i kasarna u Panteleju.

"U hotelu ima oko 100 kreveta koji su spremni po sobama, ali iskoristićemo i veliki prostor koji imaju u restoranu, tako da će tamo biti oko 200 mesta. Naša vojska opremiće taj prostor krevetima", izjavio je Tiodorović.

On je u vezi s objavljivanjem broja umrlih od korona virusa rekao da postoji problem dijagnostike i u Srbiji, i u svetu, pošto obdukcija nije dozvoljena.

"Kada neko premine, a bio je hronični bolesnik, onda se postavlja pitanje da li je do te njegove smrti doveo korona virus ili hornična bolest", rekao je Tiodorović. Dodao je da se takvi podaci o umrlima objavljuju kada se jasno zna da je korona viru uzrok smrti.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Beta/Saša Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja