SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Još 20 novoobolelih, najviše ih je u Kruševcu 180
Foto: Ž.M.

novi bilans

SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Još 20 novoobolelih, najviše ih je u Kruševcu 180

Srbija -

Najveći broj zaraženih je u Kruševcu - 180, u opštini Varvarin su 22, u Aleksandrovcu 16, Ćićevcu 8, Trsteniku 4 i u Brusu 2 osobe

Na području Rasinskog okruga virusom korona zaražene 232 osobe, najviše obolelih u Kruševcu – 180 osoba, u privremenoj Kovid bolnici 32 bolesnika sa lakšom kliničkom slikom.

Na području Rasinskog okruga, do danas su zvanično registrovana 232 lica zaražena korona virusom, što je 20 više u odnosu na subotu. Najveći broj zaraženih je u Kruševcu - 180, u opštini Varvarin su 22, u Aleksandrovcu 16, Ćićevcu 8, Trsteniku 4 i u Brusu 2 osobe.

Kovid bolnica u Hali sportova u Kruševcu do sada je primila 32 pacijenta koji su pozitini na korona virus sa lakšom kliničkom slikom. Rad sa bolesnicima je organizovan u tri smene i u svakoj dežura po jedan doktor i tri medicinska tehničara. Ovu privremenu ustanovu obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije i njen kompletan rad se odvija po naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije i zdravstvenih vlasti

Brojne društvene organizacije, humanitarna društva i pojedinci organizuju razne akcije humanosti i solidarnosti u Rasinskom okrugu. Gradska organizacija Crvenog krsta Kruševac u saradnji sa Transfuzijom krvi Niš organizovala je redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi, kojoj se i u uslovima vanrednog stanja i pod pojačanim merama zaštite, odazvao zadovoljavajući broj davalaca i prikupljeno je 40 jedinica dragocene tečnosti koja život znači. Kolo srpskih sestara grada Kruševca podelilo je vaskršnje pakete sa osnovnim životnim namirnicama za najsiromašnije sugrađane, a to je tradicionalna akcija koja se organizuje više godina unazad uspešno realizuje, a ovoga puta pod zaoštenim merama zaštite od korona virusa.

(Kurir/Ž.M./Foto: Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track