DETE OD 7 GODINA DOBILO KORONU U TRSTENIKU: Majka i član porodice zaraženi od ranije
Foto: Profimedia

virus u srbiji

DETE OD 7 GODINA DOBILO KORONU U TRSTENIKU: Majka i član porodice zaraženi od ranije

Srbija -

Aleksandar Ćirić, komandant Štaba za vanredne situacije Opštine Trstenik, izjavio je da je danas, nažalost, potvrđen virus korona i kod sedmogodišnjeg deteta, koje se na sreću oseća dobro i ima samo lake simptome. On je naveo da je majka tog deteta već neko vremena zaražena, kao i da je iz iste porodice potvrđena još jedna osoba pozitivna na covid 19.

Kako je rekao, za epidemiološku situaciju u Trsteniku je značajno to što su novi potvrđeni slučajevi iz jedne porodice u kojoj je ranije potvrđen zaraženi član, što znači da ne postoji novo žarište. Inače, ekspertski medicinski tim Ruske Federacije obišao je danas Dom zdravlja u Trsteniku gde je upoznat sa svim merama koje se sprovode u toj zdravstvenoj ustanovi, a jedan od zaključaka koji su doneli nakon obilaska jeste da nema potrebe za dodatnim merama dezinfekcije u toj ustanovi.

Ćirić je ispričao da su Rusi, nakon što su obišli veće zdravstvene ustanove u zemlji, sada krenuli da posećuju i manje opštine.

"Upoznali smo ih sa sistemom na koji funkcionišemo u toku vanrednog stanja, šta smo sve preduzeli, kao i da smo ispoštovali sve procedure koje su potrebne da zaštite zdravlje naših građana", kazao je Ćirić.

Kako je ispričao Radovan Popović, direktor Doma zdravlja "dr Sava Stanojević", ruski ekspertski tim zadovoljan je kako su sprovedene preporuke u toj zdravstvenoj ustanovi, a ocenili su, da s obzirom da u Srbiji postoje ugroženija mesta, za sada u Trsteniku nije potrebna dodatna dezinfekcija koju oni rade.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track