KREĆE LOKALNI PREVOZ: Loznica osmi dan bez zaraženih koronom
Foto: T.Ilić

OTVORENA BIBLIOTEKA VUKOVOG ZAVIČAJA

KREĆE LOKALNI PREVOZ: Loznica osmi dan bez zaraženih koronom

Srbija -

Na teritoriji Grada Loznice od sutra kreće autobuski gradsko-prigradski prevoz u skladu sa instrukcijama koje je lokalna samouprava dobili od republičkog Kriznog štaba.

Za sada će prevoz moći da koriste samo zaposleni građani uz potvrdu o zaposlenju, a u vozilima će biti primenjivane posebne mere na sprečavanju širenja zaraze koronavirusa.

foto: T.Ilić

Ulaziće se na jedna, izlaziti na druga vrata, putnici imaju obavezu nošenja zaštitnih maski i rukavica i poštovanje svih ostalih mera opreznosti. Red vožnje biće prilagođen smenama zaposlenih građana, a pošto deca ne idu u škole biće redukovan i najsličniji takozvanom letnjem redu vožnje ovdašnjih prevoznika, objašnjavaju u lokalnoj samoupravi.

Ostale faze prevoza, kada će moći i drugi građani da ga koriste, biće usklađivane sa epidemiološkom situacijom i procenama nadležnih instiutucija, ali će poslednja na red za vožnju doći lica starija od 65 godina. Od ponedeljka je opet počeo da funkcioniše i međugradski prevoz sa lozničke autobuske stanice.

foto: T.Ilić

Prvog dana bez policijskog sata svoja vrata korisnicima je, posle gotovo dvomesečne pauze, otvorila Biblioteka Vukovog zavičaja koja će radnim danima raditi od 8 do 14 časova. Iz ustanove apeluju na korisnike da se pridržavaju svih mera zaštite, dozvoljen je jedino pojedinačan ulazak u biblioteku, uz obavezno nošenje maski i rukavica i poštovanje fizičke distance. U skladu sa situacijom nije dozvoljeno duže zadržavanje u prostorijama ustanove, odnosno korišćenje čitaonice i publikacija koje se ne iznose iz biblioteke.

Inače, Loznica, prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Šapca, od 28. aprila nije imala novozaraženih kovidom-19 i ostala je na 37 evidentiranih. Od juče uzetih 314 uzoraka pozitivan je jedan u Šapcu, ukupno ih je 72 u tom gradu, pa u Mačvanskom okrugu ima 130 pozitivnih na koronavirus. Pod zdravstvenim nadzorom u okrugu su 234 osobe.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track