SPREMNI ZA RAD U USLOVIMA EPIDEMIJE: Kreću sa radom loznički vrtići, a ovo su mere koje čekaju i decu i roditelje
Foto: Kurir/ T.Ilić

U predškolskoj ustanovi ’’Bambi’’

SPREMNI ZA RAD U USLOVIMA EPIDEMIJE: Kreću sa radom loznički vrtići, a ovo su mere koje čekaju i decu i roditelje

Srbija -

LOZNICA – Svi objekti Predškolske ustanove “Bambi” u Loznici počinju da rade od 11. maja, a prethodnih dana u njima je dezinfekcija obavljena u većem obimu nego što se to, inače, redovno radi.

foto: Kurir/ T.Ilić

Za dolazak u obdanište prijavljeno je ukupno 210 dece, a u objekte u Loznici dolaziće i mališani iz Banje Koviljače i Lešnice. Radiće se u skladu sa instrukcijama ministarstava prosvete i zdravlja u cilju minimiziranja zdravstvenih rizika za decu, roditelje i zaposlene. Obaveza roditelja je da, osim donošenja potvrde da su radno angažovani, svakoga dana pre dolaska u obdanište detetu i sebi izmeri temperaturu i u slučaju da je ona povišena ne dovodi dete, a o tome obavesti vaspitača. U svakom objektu je predviđen i označen prostor u kome je najbezbednije preuzimati dete od roditelja koji ima obavezu da kad ulazi u predškolsku ustanovu, obavezno nosi masku, dezinfikuje ruke na ulazu, pređe preko dezobarijere za obuću, i uz minimalno zadržavanje, preda dete vaspitaču.

Na ulazu u svaki objekat ustanove obezbeđeno je bezkontaktno merenje temperature roditelja i dece. Prijem deteta u vrtić moguć je samo uz potvrdu nadležnog pedijatra da je ono zdravo i uredno vakcinisano, a kako bi se smanjila gužva dete treba da dovodi jedan roditelj i poželjno je da bude isti svakoga dana. Mališani će biti kod svojih vaspitača i biće poštovana preporuka Ministarstva zdravlja da ih u grupama bude što manje.

foto: Kurir/ T.Ilić

Od sutra počinje da radi i produženi boravak u osnovnim školama, a predviđen je u pet lozničkih gradskih škola, ali prema prvih informacijama za takav vid zbrinjavanja dece trenutno nije veliko interesovanje.

Kurir.rs, T.Ilić/ Foto: T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track