OVAKO SE SADA ŽIVI U SUBOTICI: U poslednja tri dana, troje novozaraženih, proradio prevoz i buvljak
Foto: Kurir/N.H.

posle ukidanja vanrednog stanja

OVAKO SE SADA ŽIVI U SUBOTICI: U poslednja tri dana, troje novozaraženih, proradio prevoz i buvljak

Srbija -

SUBOTICA - Kako je potvrđeno od nadležnih iz Ministarstva zdravlja, u Subotici su od početka epidemije 54 osobe obolele od virusa Covid 19, a tokom poslednja tri dana, za vikend je od tog broja troje novozaraženih.

Ministarstvo zdravlja je 27. aprila saopštilo, da je do tog datuma u Subotici od početka epidemije 51 osoba zaražena koronavirusom, što je potvrdio i Gradski štab za vanredne situacije Subotice početkom maja, a za vikend, do 11. maja, registrovano je još troje novozaraženih.

Tokom vikenda na Paliću je proradilo šetalište, a Subotičani su iskoristili lepo vreme da prošetaju pored obale Jezera, da posete kafiće na otvorenom, gde dugo nisu boravili, a rezultat je nekoliko novih slučajeva zaraženih virusom.

Proradio je i Buvljak, a kupaca ili nakupca bilo je i iz susednih gradova, sudeći po registarskim tablicama na parkingu Tržnog centra. Građani su spojili korisno i šetnju na otvorenom, da obave mnoge poslove. Redova je najviše bilo ispred banaka i pošte, a neke banke su produžile čitave nedelje radno vreme do 17 ili 19 sati, za penzionere koji nisu podigli penzije.

foto: Kurir/N.H.

-Želeli smo da izbegnemo redove u banci, pa smo do petka otvorili filijalu do 19 sati za penzionere, kažu u jednoj stranoj banci u Subotici.

Gradski prevoznik Suboticatrans je od danas u Subotici počeo sa redovnim polascima, prema redu vožnje pre vanrednog stanja, u autobusima su numerisana sedišta koja putnici ne treba da koriste, a u autobusima je oko desetak putnika na jednoj liniji i polasku.

foto: Kurir/N.H.

Službena lica se pridržavaju vanrednih mera, šoferi u prevozu, konobari u kafićima nose maske i rukavice, ali to ne čine i svi sugrađani. Mnogi se kreću bez maski i rukavica, na otvorenom, uprkos upozorenju da mere opreza protiv virusa i dalje traju. U teretanama i frizerskim slaonima se strogo pridržavaju mera opreza.

(Kurir.rs/N.H./Foto N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track