GRAD PANČEVO I PRIVREDNICI NA ISTOM ZADATKU: Privrednici pomažu lokalnoj samoupravi (VIDEO)
Foto: Pančevo

GRAD PANČEVO I PRIVREDNICI NA ISTOM ZADATKU: Privrednici pomažu lokalnoj samoupravi (VIDEO)

Srbija -

pančevo; grad pančevo; filip perić; unija poslodavaca; unija poslodavaca grada Pančeva; socio-ekonomski savet; privredni ambijent; privreda pančeva

Unija poslodavaca grada Pančeva osnovana je pre skoro godinu dana sa ciljem poboljšanja uslova za poslovanje u gradu. Danas su treći partner u Socio-ekonomskom savetu Grada i, sa Opštim Udruženjem zanatlija i preduzetnika, okupljaju 52 kompanije i zapošljavaju 8.000 ljudi.

Filip Perić, predsednik Unije poslodavaca Grada Pančeva kaže da smo svedoci jakog i naglog razvoja grada uopšte.

- Kako u privredi sa dolaskom novih investitora odnosno izgradnjom novih fabrika tako i u samom gradu svedoci smo ubrzane stanogradnje i povećavanja broja stanovnika. To je i pančevačkim privrednicima jedan veliki input i mi očekujemo rast našeg poslovanja u narednom periodu, kao što je bio i u prethodnih nekoliko godina. Očekujemo da će se ovaj trend rasta nastaviti u budućnosti - izjavio je Filip Perić, predsednik Unije poslodavaca Grada Pančeva.

Dolazak stranih investitora privrednici Pančeva ocenjuju kao podsticaj za poboljšanje sopstvenog rada i dalji privredni razvoj.

Kako kažu u Uniji poslodavaca, od početka imaju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i rado su se odazvali pozivu da zajedno sa predstavnicima gradskih vlasti razmenjuju ideje i doprinesu razvoju grada.

Do kraja godine planiraju da kroz Socio-ekonomski savet uspostave saradnju sa Regionalnim centrom za talente u Pančevu kako bi što više talentovane dece ostajalo da radi i privređuje u svom gradu, ali i da ubrzaju reformu obrazovnog sistema kako bi srednje škole na teritoriji Pančeva školovale što više kadrova potrebnih savremenoj privredi.

1 / 8 Foto: Pančevo

(Kurir.rs/@pancevutreba) Foto: Pančevu treba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track