U KC NIŠ SVE POD KONTROLOM: Primljen ogroman broj pacijenata, pravila kuće se moraju poštovati
Foto: Beta/Saša Đorđević

OPTEREĆNI CELIM JUGOM SRBIJE

U KC NIŠ SVE POD KONTROLOM: Primljen ogroman broj pacijenata, pravila kuće se moraju poštovati

Srbija -

U Kliničkom centru Niš sve je pod kontrolom, primaju se i pacijenti kojima je lekarska pomoć neohodna a nisu oboleli od korona virusa, i rade sve sale, uključujući i 15 operacionih u novom delu centra, izjavili su danas čelnici te zdravstvene institucije.

Pomoćnik generalnog direktora Goran Stanojević rekao je novinarima da KC prima i sve pacijente koji zahtevaju intervencije vezane za maligna oboljenja a i sva ostala, kojima bi odlaganje daljih procedura lečenja napravio komplikacije.

"Samo smo procedure dobroćudnih oboljena pomerili, sve sale rade i kao i svih 15 novih operacionih sala novog KC Niš", rekao je Stanojević.

Šef trijažnog tima Nikola Milenković rekao je da je sve pod kontrolom i pored ogromnog broja pacijenata.

"Ono što je problem jeste što pokrivamo veliki broj pacijneta koji stižu i sa juga Srbije i to nam je jedino opterećenje, sve drugo je pod kontrolom", rekao je Milenković.

Lična odgovornost je najvažnija, budi odgovoran prema sebi i drugima.

Više o tome kliknite OVDE.

Na pitanje novinara o "uputstvu" zaposlenima da će svako davanje informacija biti procesuirano, portparol KC Nikola Marković kaže da se pravila svake kuće moraju poštovati.

"Nema sankcija, nema novih smena, već podsećanja da svako u kući u kojoj zarađuje hleb mora da poštuje pravila", rekao je Marković i dodao da ispred Uprave podseća da u statutu KC piše da tu ustanovu predstavlja direktor - sada njegov zamenik jer je direktor na bolovanju zbog srčanih problema.

"Pravila kuće svi moraju da poštuju, bez odobrenja, bez konsultacija sa upravom, generalnim direktorom niko ne bi trebalo da daje izjave za bilo koju medijsku kuću", rekao je on navodeći da pravila postoje kako ne bi bilo "insajderskih informacija" koje su potpune dezinformacije ili poluinformacije.

Marković na konferenciji za novinare, koje će, kako je rekao, od danas biti svakodnevne da bi se sprečilo širenje dezinformacija, naveo da ne želi da da komentariše navode o broju umrlih od COVID-a, jer je KC svakodnevno i promptono sve informacije prenosio nadležnim.

"KC ne želi da se bavi spekulacijama, od početka epidemije svakodnevno smo obaveštavali Krizni štab, i podaci su ulazili u bazu podataka, tako da o tome ne zelimo da govorimo", rekao je Marković.

Portparol je izrazio i uverenje da će svi mladi talenti, lekari koji su bili primljeni kada su bili najpotrebniji KC biti zaposleni.

"Zahvalni smo dobrovoljcima i činimo sve da budu zaposleni. Oni se sada finansiraju iz posebnog budžeta ... dobili smo nova sredstva za pet meseci i njihov status biće rešen", rekao je on i dodao da nikada nije bilo problema oko zapošljavanja mladih talenata.

Do sada je bilo sve ispunjeno, verujemo da će i naših 122 lekara i 89 sestara zaposlenih preko programa u kovid bolnicama, dobiti posao, rekao je Marković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track