VUČIĆ: Situacija u Novom Pazaru značajno bolja, ali u narednih nekoliko dana u tom gradu biće još smrtnih slučajeva!
Foto: Z. Š.

teške kliničke slike pojedinih pacijenata

VUČIĆ: Situacija u Novom Pazaru značajno bolja, ali u narednih nekoliko dana u tom gradu biće još smrtnih slučajeva!

Srbija -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je situacija u vezi sa virusom korona u Novom Pazaru značajno bolja, ali da će, nažalost, u narednih nekoliko dana u tom gradu biti još smrtnih slučajeva zbog teške kliničke slike pojedinih pacijenata.

U obraćanju javnosti, Vučić je rekao da je stanje u Opštoj bolnici u Novom Pazaru bolje zahvaljujući medicinskim radnicima koji su došli iz Kragujevca, Kruševca i Čačka da pomognu i najavio da u taj grad sutra stiže i grupa medicinskih radnika sa VMA.

Ocenio je da će njihov dolazak dodatno ojačati zdravstveni sistem u Novom Pazaru i staviti situaciju u potpunosti pod kontorlom.

foto: Kurir

Vučić je naglasio i značaj pripadnika Vojske Srbije u tom gradu, koji su formirali poljsku bolnicu, te ponovio da je njegova greška bila što je tih dana, kada je u Novom Pazaru bilo teško stanje, bio na putu i nije imao dovoljan uvid u čitavo stanje da odmah pošalje vojsku.

"Vojska je unela mir i ponosan sam na način na koji se narod u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici odnosi prema našoj vojsci. Moje naređenje je bilo da tamo idu bez oružja. Žene ih dočekuju, spremaju doručak, ručak, vode računa o njima. Vojska pomaže svakom bez obzira da li je Bošnjak ili Srbin", ukazao je Vučić.

Zahvalio je novopazarskim doktorima - Mehu Mahmutoviću, Mirsadu Djerleku, Muameri Turković, na velikom poslu koju su obavili, iako su, kaže, podneli velike kritike.

Istakao je da Novom Pazaru ne nedostaje ništa od opreme, ali je problem bio što je u jednom trenutku bolnica u tom gradu primila veliki broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track