Najnovije vesti

KORONA OVA DVA GRADA ZAVILA U CRNO: Virus za dan odneo 7 života
Foto: Z. Š.

virus u srbiji

KORONA OVA DVA GRADA ZAVILA U CRNO: Virus za dan odneo 7 života

Srbija
13:22h

U poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminula su četiri pacijenta obolela od korona virusa, saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

On je na konferenciji za novinare rekao da su preminule dve osobe iz Novog Pazara (stare 86 i 76 godina) i po jedna iz Sjenice (76) i Tutina (73), preneo je Radio Sto plus.

"Trenutno na lečenju imamo 374 pacijenta, a u poslednja 24 sata hospitalizovane su 42 osobe. Transporta u tercijarne ustanove nije bilo, jer imamo dobre uslove da sve pacijente, osim onih sa najtežim komorbiditetima, lečimo ovde", rekao je Đerlek. On je najavio da sutra očekuje dolazak dve ekipe lekara iz Bosne i Hercegovine.

A u Kliničkom centru Niš hospitalizovan je ukupno 101 pacijent sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19, od toga i četiri deteta u stabilnom stanju, a u poslednja 24 sata preminula su tri pacijenta, saopštio je danas KC Niš.

Prema najnovijim podacima objavljenih u podne na sajtu te zdravstvene ustanove, od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, sedam je priključeno na aparate za veštacku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, tri pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo. U Zdravstvenom centru Lekovac, u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 10 pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U dve kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje, ukupno je hospitalizovano 84 pacijenata sa potvrđenom koronom, a među njima nema dece zaražene Covidom -19. U kovid bolnici u Surduilici trenutno su hospitalizovana 52 pacijenata kod kojih je potvrdeno prisustvo virusa Covid -19.

(Kurir.rs/Fonet/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...