Najnovije vesti

U VOJVODINI 86 NOVIH SLUČAJEVA OBOLELIH OD KORONE: Skoro polovina iz Novog Sada
Foto: Slađana Stojanović

virus u srbiji

U VOJVODINI 86 NOVIH SLUČAJEVA OBOLELIH OD KORONE: Skoro polovina iz Novog Sada

Srbija

U poslednja 24 sata u Vojvodini je registrovano 86 novih slučajeva, među kojima je 41 iz Novog Sada, objavio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine i ukazao da je epidemiološka situacija u toj pokrajini i dalje nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Novom Sadu.

Institut je na svom sajtu naveo da je u toku jučerašnjeg dana bolest registrovana u svim okruzima u Vojvodini. Broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike i dalje raste, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

Epidemiološka ispitivanja ukazuju da su obolevanju kod najvećeg broja slučajeva dopirinela okupljanja poput organizovanih proslava, svadbi, zabava i slično.

Tim skupovima je prisustvovao veći broj ljudi, i ostvarivan je veliki broj bliskih kontakta u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom bez korišćenja zaštitne maske. Time su stvoreni svi uslovi za masovnije prenošenje bolesti.

Zdravstveni sistem Vojvodine je pod velikim opterećenjem i neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja.

Institut je pozvao građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučio da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...