KRITIČNO U KC VOJVODINE, POVEĆAVA SE BROJ PACIJENATA: Prinuđeni da prošire kapacitete, otvara se i četvrti kovid centar
Foto: Slađana Stojanović

korona u vojvodini

KRITIČNO U KC VOJVODINE, POVEĆAVA SE BROJ PACIJENATA: Prinuđeni da prošire kapacitete, otvara se i četvrti kovid centar

Srbija -

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 219 pacijenata od korona virusa, a kako se taj broj povećava u tom KC prinuđeni su da proširuju kapacitete i otvore četvrti kovid centar na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju.

Od ukupnog broja zbrinutih kod 17 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. U KCV se hospitalizuju pacijenti sa teškim formama bolesti i sve težim opštim stanjem, navodi se u saopštenju.

Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je sa područja Grada Novog Sada, zatim iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

"U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru", poručuju iz KC Vojvodine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track