ZA TE PARE LETUJEM NA MALDIVIMA: Srbi nude kuće za odmor i za nekoliko hiljada evra, a komentari na oglase su URNEBESNI
Foto: Printscreen

histerija na društvenim mrežama

ZA TE PARE LETUJEM NA MALDIVIMA: Srbi nude kuće za odmor i za nekoliko hiljada evra, a komentari na oglase su URNEBESNI

Srbija -

Poslednjih dana društvenim mrežama počele su da kruže slike oglasa vila sa bazenima, koje se nude po cenama od 1.600 evra za sedam dana.

Najviše pažnje privukle su zbog toga što su bazeni kojima se hvale uglavnom montažni, dok mnoge od njih ne deluju dovoljno luksuzno da bi koštale recimo kao put na neko egzotično ostrvo.

Naravno, sve ovo ne bi izazvalo toliku pažnju da tu nisu uvek kreativni i zanimljivi komentari korisnika društvenih mreža koji su i začuđeni celom situacijom.

"Da li se nameštaj nosi sa sobom posle 7 dana?"

"Za te pare se ne vratiš iz Amsterdama"

"Vila sa bazenom - bazenom na rasklapanje!?"

"Samo 800 kilometara od mora"

"Jeftinije ti da kupiš kartu za Bali i odeš tamo kao gospodin"

"Ima u Toskani po istoj ceni, samo što bazen nije iz samoposluge"

"Za te pare letujem na Maldivima"

foto: Printscreen

Ipak, ima i onih koji su se zapitali da li je možda u pitanju neka greška, pa jedan od komentara objašnjava da možda vlasnici smeštaja nisu znali da se cena objavljuje u evrima.

Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani, kaže da je jedna od ponuda koja se odnosi na iznajmljivanje smeštaja u Guči, koja se pojavila na sajtu booking.com lažna i da se neko grubo šali.

"Ne da nije došlo ni do kakvog skoka cena, a kamoli da se za kuću traži 1.200 evra, nego je smeštaj u Dragačevu i jeftiniji nego prethodnih godina. Polupansion u kategorisanim domaćinstvima sa vrhunskom uslugom košta od 1.200 do 2.500 dinara, možda ponegde skuplje", kaže Dolović i dodaje da "Hostel Guča" uopšte ne postoji.

U Turističkoj inspekciji na pitanje da li je moguće da je reč o lažnim oglasima, kažu da oni ne mogu da prate pojedinačne oglase, već da ukoliko neko posumnja da oglas nije autentičan ili da usluga nije u skladu sa Zakonom o turizmu, da se javi Turističkoj inspekciji koja će najpre izaći na teren.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track