Mirović: Posle 40 godina Velika scena SNP-a dobila kompletno novu tehničku opremu
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović: Posle 40 godina Velika scena SNP-a dobila kompletno novu tehničku opremu

Srbija -

Posle 40 godina postojanja velike scene Srpskog narodnog pozorišta „Jovan Đorđević“, najveće pozorišne scene u Srbiji, obezbeđena je nova audio, video i rasvetna oprema, koju je sa 75 miliona dinara finansirala Pokrajinska vlada.

„Uložili smo znatna sredstva u najsavremeniju scensku rasvetu i audio i video tehniku, koju pozorište nikada nije imalo. Nastavićemo i dalje sa ulaganjima u ovu ustanovu, jer to naša najstarija pozorišna kuća i zalužuje“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Prema njegovim rečima, u protekle četiri godine Pokrajinska vlada uradila je mnogo na poboljšanju uslova za život i rad našeg teatra.

„Na 160. godišnjicu od osnivanja možemo da sumiramo rezultate i ukažemo na to da smo za četiri godine, uređenjem pokrajinskog budžeta, uspeli da povećamo budžet Srpskog narodnog pozorišta za gotovo 250 miliona dinara“, naveo je Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Predsednik je napomenuo i da je 2016. godine za programske sadržaje bilo opredeljeno manje od 15 miliona dinara godišnje, dok se danas za ove namene izdvaja više od 50 miliona dinara.

„Кvalitet kulturnog sadržaja koji se ovde proizvodi iz godine u godinu je sve viši, stoga ćemo nastaviti sa ulaganjima i u budućnosti“, kazao je predsednik Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

„Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade nabavili smo novu opremu za dramsku i baletsku scenografiju i zamenili dotrajale instalacije. Uspeli smo da Pozorište iz 19. veka uvedemo u 21. vek“, izjavio je upravnik SNP-a Zoran Đerić.

Prezentaciji nove pozorišne opreme prisustvovala je i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track