SEOSKE SPORTSKE IGRE BIĆE ODRŽANE U SEPTEMBRU: Evo do kada možete da se prijavite
Foto: Profimedia

manifestacija

SEOSKE SPORTSKE IGRE BIĆE ODRŽANE U SEPTEMBRU: Evo do kada možete da se prijavite

Srbija -

Druga po redu manifestacija Seoske sportske igre, koju organizuje Sportski savez Srbije, biće održana u kraljevačkom selu Vrba 20. septembra, a zainteresovani takmičari mogu da prijave svoje ekipe Sportskom savezu Kraljeva do 18. septembra.

- Cilj manifestacije je promocija sporta i turizma u seoskim područjima. Pozivamo predstavnike svih sela u kraljevačkom kraju da formiraju i prijave svoje ekipe. Takmičenje će se odvijati uz sprovođenje svih epidemioloških mera zaštite, kažu u Sportskom savezu Kraljeva.

Propozicije takmičenja nalažu da ekipe broje minimum po 15 članova, a u svakom timu nekog sela mora biti najmanje 5 žena.

Od takmičarskih disciplina, osim malog fudbala i odbojke, tu su i šah, skok iz mesta, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, ali i savladavanje prirodnih prepreka na poligonu.

Za Seoske sportske igre ove godine prijavilo se 11 opština i gradova u Srbiji, tako da će lokalna takmičenja biti kvalifikaciona za finalno takmičenje, koje će se održati od 25. do 27. septembra u Vrnjačkoj Banji.

(Kurir./J. S./Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track