POSLE SKORO DVE GODINE: Nova ulica u centru Banje Koviljače pred otvaranjem (FOTO)
Foto: Kurir/T. Ilić

USKORO U FUNKCIJI

POSLE SKORO DVE GODINE: Nova ulica u centru Banje Koviljače pred otvaranjem (FOTO)

Srbija -

BANJA KOVILJAČA – Krajem novembra biće dve godine otkako se u novoj ulici, koja centar Banje Koviljače spaja sa zaobilaznim putem i ukršta se sa prugom Loznica - Mali Zvornik, zacrneo asfalt, ali njome još nije prošlo nijedno vozilo. U toku su, kažu u lokalnoj samoupravi, završni radovi na ovoj saobraćajnici koja bi za nekoliko dana konačno trebalo da bude stavljena u funkciju na radost meštana.

foto: Kurir/T. Ilić

"U ulici se sa obe strane pružnog prelaza radi popločavanje nedovršenog dela trotoara, javnoj rasveti, odnosno polaganju kablova i postavljanju stubova, kao i neophodnih kablova za buduće funkcionisanje rampe, tačnije automatizovanog pružnog prelaza sa polubranicima. Čim to bude gotovo, a izvođač radova tvrdi da će biti za nekoliko dana, ova ulica ispuniće uslove za bezbedno funkcionisanje saobraćaja i biće otvorena za upotrebu", kažu u lokalnoj samoupravi.

foto: Kurir/T. Ilić

Meštani Koviljače koji gotovo dve godine sa oba kraja ulice gledaju znakove upozorenja i gomile šljake koja sprečava prolazak vozila kažu da je i bilo krajnje vreme da konačno ’’nova’’ ulica ’’proradi’’ pa da mogu najkraćim putem da izlaze na zaobilazni put i dalje voze ka Loznici, graničnom prelazu ’’Trbušnica’’ ili Šapcu na desnu, odnosno Malom Zvorniku i Ljuboviju na levu stranu. Iako se znalo da će saobraćajnica ’’presecati’’ prugu uporedo sa radovima nije završena i potrebna procedura za postavljanje pružnog prelaza. Duže nego što je planirano trajalo je pribavljanje neophodnih saglasnosti i dozvola od nadležnih institucija bez kojih se nije moglo raditi.

Ulica je dugačka samo oko 450 metara, vrednost investicije je 62 miliona dinara, bez PDV, a finansijer je bila država kao i za pružni prelaz. Važna je jer, osim što meštanima znači najkraću vezu sa zaobilaznim putem i smanjuje gužve kroz ovo turističko mesto, istovremeno omogućava putnicima da na najbrži način skrenu u ’’kraljevsku banju’’ i uvere se čime sve ona raspolaže.

Kurir/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track