DOSAD NEVIĐENA PRAKSA U NIŠU: Fabrika traži radnike preko uličnih oglasa pa im pušta klasiku preko razglasa
Foto: Youtube Printscreen

U oglasu je naveden i broj telefona a kad ga pozovete...

DOSAD NEVIĐENA PRAKSA U NIŠU: Fabrika traži radnike preko uličnih oglasa pa im pušta klasiku preko razglasa

Srbija -

NIŠ - Jedna fabrika u Nišu, koja se bavi proizvodnjom kablova uvela je dosad neviđenu praksu, a to je da preko uličnih oglasa traži radnike.

U Nišu su do sada "osvanula" pre nekoliko dana dva ovakva oglasa: kod Tvrđave i na Bulevaru Nemanjića, a kako smo se uverili ispred fabrike odziv je dobar.

U oglasu je naveden i broj telefona a kad ga pozovete, sa druge strane vam kažu ovo.

- Svakog dana se od 10 sati vode razgovori za posao kada dođete u fabriku. Nema posebne procedure, sem da ponesete svoju radnu biografiju - rekao nam je glas s druge strane žice jer smo se predstavili kao zainteresovan eventualni radnik.

foto: Kurir/ M.S.

To je broj telefona na kome ne može da se dobiju detaljne informacije, ali saznajemo da se traži nekoliko obrazovnih profila.

Sačekali smo dvojicu radnika ispred fabrike koji su bili na razgovoru.

- Prvo što sam se malo zaprepastio je da se na razglasu pušta klasična muzika i u pogonu i van njega. Razgovor za posao ne traje duže od 15 minuta. Jedna žena vam pogleda biografiju, pita zašto ne radim, da li sam dobio otkaz i tako neka uobičajna pitanja. Od nekih ljudi sam saznao da je plata oko 40.000 dinara. Mnogima je problem možda što se radi od 6 sati ujutru, ali meni nije jer sam ranoralilac. Jednog momka su odmah primili, zapravo rekli mu da dođe sutra na posao. Bio je oduševljen - priča nam Mladen J. i njegov prijatelj koji su bili na ovom razgovoru.

(Kurir.rs/Tekst i foto: M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track