U VALJEVU 30 NOVOZARAŽENIH: 356 se leči u kućnim uslovima, epidemiološka situacija preteća
Foto: Printscreen RTS

radi i kovid dečja ambulanta

U VALJEVU 30 NOVOZARAŽENIH: 356 se leči u kućnim uslovima, epidemiološka situacija preteća

Srbija -

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u tom gradu je registrovano još 30 pozitivnih na virus korona.

Štab za vanredne situacije upozorava na preteću epidemiološku situaciju i navodi da je u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledana 261 osoba sa respiratornim infekcijama i uzeto 119 briseva, a radi i kovid dečja ambulanta.

U Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo je pregledano 17 sumnjivih i/ili verovatnih slučajeva na covid-19, uzeto je 11 briseva, osam pacijenata je primljeno na hospitalizaciju, a otpusta pacijenata nije bilo.

U kućnim uslovima leči se 356 osoba, a u Opštoj bolnici Valjevo 45 laboratorijski potvrđenih obolelelih i to na infektivnom, grudnom, intenzivnoj nezi.

Zavod za javno zdravlje u gradu na Kolubari je zbog praćenja situacije, istražujući kontakte sa potvrđeno pozitivnim na virus korona, uzeo 33 brisa.

Ukupan broj laboratorijski potvrđenih obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1.622, od čega u prvom piku 199, u drugom, odnosno od juna do 08. oktobra 995, a od 08. oktobra do danas 433 osoba.

Kada su u pitanju druge opštine Kolubarskog okruga, u Mionici je potvrđen jedan novozaraženi, dok u ostalim opštinama - Lajkovac, Ub, Osečina i Ljig, nema novozaraženih.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track