ODSEČENI OD SVETA: Bez nadvožnjaka i alternativnog prelaza, umesto 7km, pređu i do 60 (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Meštani četiri sela u blizini Ražnja, Čubura, Poslon, Praskovče i Maletina, ostala su odsečena od sveta pošto je nadvožnjak preko autoputa usled radova zatvoren za prolaz.

Ono što je još alarmantnije je to što je rekonstrukcija mosta najavljena samo dan ranije, alternativan prolaz preko obližnje njive je nemoguć kada počne kiša, pa učenici ne mogu u škole, a ljudi na posao ili kod lekara. A oni koji se usude da krenu naokolo, umesto uobičajenih sedam kilometara, nekada pređu i do 60. Stanovnici ovih mesta su ogorčeni.

"Ja sam srčani bolesnik, treba da idem kod doktora, a ja idem 25 km u jednom pravcu na kontrolu samo", kaže Miroslav Krstić iz sela Maletina.

On dodaje da život ne može da stane na dva meseca, koliko će prema rečima "Puteva Srbije" trajati rekonstrukcija nadvožnjaka. Sa početkom radova na mostu završio se i dolazak više od 40-oro dece u školu.

Učiteljica Jelena Žikić objašnjava da se snalaze za dolazak do posla tako što menjaju vozila.

"Dogovor je bio da koleginica koja dolazi sa druge strane mosta, a mi dođemo sa ove, da menjamo automobile i onda svako dođe na svoje radno mesto", navodi učiteljica.

Mnogi se, iako je 21. vek, odlučuju i na pešačenje.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track