DOBRE VESTI IZ RASINSKOG OKRUGA: Za 24 sata "samo" 66 novozaraženih
Foto: Kurir/Ž.M.

manje zaraženih

DOBRE VESTI IZ RASINSKOG OKRUGA: Za 24 sata "samo" 66 novozaraženih

Srbija -

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, u Rasinskom okrugu je evidentirano 66 pozitivnih slučajeva na virus Kovid 19, što je najmanje u decembru. Ovako nizak nivo inficiranosti građana Kruševca je posledica nedostatka rezultata uzoraka iz Trstenika i Brusa, ali i zbog preopterećenosti akreditovanih laboratorija u poslednje vreme.

Najviše novozaraženih bolesnika je iz Kruševca – 37, a zatim iz Aleksandrovca – 17, iz Čićevca je 7, a iz Varvarina 5 novih pacijenata. Od početka epidemije uzorkovano je 22.603 građana, pozitivno je do sada bilo ukupno 6.762, a izlečeno je 4.395 lica. Do sada su umrla 52 muškarca i 18 žena.

Najviše popisanih bolesnika do sada je bilo iz Kruševca – 3.311, zatim iz Trstenika – 1.311, pq iz Aleksandrovca – 1.245, iz Brusa je zaraženo 340, iz Ćićevca – 280, a najmanje je iz Varvarina – 275. Lokalne samouprave u Aleksandrovcu, Trsteniku i Ćićevcu ponovo su zavele vanredne situacije, zbohg velikog broja inficiranih u odnosu na broj stanovnika i brojnih problema u tim sredinama u primeni antiepidemijskih mera.

Od početka školske godine u Rasinskom okrugu virus Kovid 19 je i dalje u stalnom naletu, registrovan je ukupno kod 161 učenika i kod 40 prosvetnih radnika, a problema ima i u predškolskim ustaanovama.

Opšta bolnica i Dom zdravlja iz Kruševca, kao i domovi zdravlja u ostalim opštinama Rasinsklog okruga izvršili su reorganizaciju rada i preraspodelu medicinskog osoblja kako bi se smanjio red čekanja u kovid ambulantama, jer je posećenost velika.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track