UNAPREĐENJE INFRASTRUKTURE: Bolji uslovi života Roma u Smederevu
Foto: Grad Smederevo 

UNAPREĐENJE INFRASTRUKTURE: Bolji uslovi života Roma u Smederevu

Srbija -

Ovim projektom Grad Smederevo će poboljšati uslove života 329
domaćinstava i 2.500 Roma u naselju Mali Krivak

Izgradnja vakuumske kanalizacije u dužini od 2.900 metara sa vakuumskom stanicom, kao neophodnim elementom za funkcionisanje kanalizacionog sistema, u jednom od najvećih romskih naselja u Srbiji - Mali Krivak u Smederevu - uspešno je realizovana.

Cilj projekata bilo je poboljšanje uslova za socijalno uključivanje Roma u našoj zemlji, usredsređujući se na životne uslove i socijalno uključivanje Roma u Smederevu. Ovim projektom Grad Smederevo će poboljšati uslove života 329 domaćinstava i 2.500 Roma u naselju Mali Krivak. Sistem kanalizacije će biti takvog kapaciteta da će imati veliki uticaj na celokupnu lokalnu zajednicu.

Reč je o realizaciji projekta „Unapređenje infrastrukture u jednom od najvećih naselja Roma u Srbiji“, koji je Grad Smederevo sproveo u saradnji sa Ministarstvom finansija, sa kojim je potpisao ugovor za dobijanje bespovratnih finansijskih sredstava Evropske unije IPA 2013, u okviru programa „Obezbeđenje trajnih stambenih rešenja i unapređenje fizičke infrastrukture u romskim naseljima“ u trajanju od 20 meseci. Ukupna vrednost projekta je 1.282.738,24 evra, a sredstva dobijena od Ministarstva finansija su milion, dok je lokalna samouprava učestvovala sa 282.738,24 evra.

Smederevo, vakumska kanalizacija, Romi
foto: Grad Smederevo

· Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Smedereva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Foto: Grad Smederevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track