300 ČUDA NOVOGODIŠNJI SPECIJAL: Nasmejte se (ne)zgodama sa snimanja po Srbiji
Foto: Promo

300 ČUDA NOVOGODIŠNJI SPECIJAL: Nasmejte se (ne)zgodama sa snimanja po Srbiji

Srbija -

U poslednjoj epizodi u ovoj godini, autorka i novinarka serijala Ljiljana Danilović otkriva zanimljivosti sa snimanja pojedinih priča na terenu. Nisu samo sagovornici ili prirodni predeli bili neobični već su se dešavale nepredvidive i potpuno neverovatne situacije. Posebno su interesantni snimci koji su nastali neplanirano, kada su svi mislili da je kamera isključena.

300 čuda
foto: Promo

Rad ekipe na terenu obeležilo je pešačenje, penjanje, padanje, lutanje i još mnogo događaja koje ćete videti u večerašnjem specijalu, a najteža je bila potraga za skrivenim arheološkim lokalitetima. Ekipa se često pitala šta je trebalo Rimljanima ili Srbima u srednjem veku, da u ovakvim zabitima grade tvrđave, a odgovore smo dobili od arheologa, koji su se često priključivali ekipi.

300 čuda
foto: Promo

Tokom četiri meseca, koliko se emituje serijal „300 čuda“ upoznali smo mnogo ljudi, slali su nam poruke o zanimljivim mestima i ljudima, a dobili smo i poziv Milivoja Tomića - „Šumskog čoveka“ da s njim proslavimo Novu godinu. Došli smo u Trešnjicu, na obronke Kopaonika, gde nam je priredio jedinstven doček. Smestili smo se pored odžaklije gde se suši meso, a na trpezi su bili posluženi sve domaći i šumski proizvodi – divlji lešnik, sušene divlje jabuke i kruške, mušmule. Ugođaj je bio kompletan kada nam se priključio Života Jevremović iz Igrišta sa svojom frulom.

300 čuda
foto: Promo

Ne propustite ovu nesvakidašnju novogodišnju epizodu, a ekipa „300 čuda“ želi vam srećnu Novu godinu i predstojeće božićne praznike!

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track