PREMINULE DVE OSOBE: Kovid situacija u Rasinskom okrugu ponovo nestabilna
Foto: Ž. M.

zabrinjavajuće

PREMINULE DVE OSOBE: Kovid situacija u Rasinskom okrugu ponovo nestabilna

Srbija -

Kovid situacija u Rasinskom okrugu u prvom danu nove 2021. godine ponovo dobija crtu nestabilnosti, posle petodnevnog konstantnog pada broja inficiranih osoba od virusa Kovid 19.

Prema prvom ovogodišnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, u ovom delu Srbije zaraženo je virusom Kovid 19 još 145 građana, 30 više nego juče.

Ovdašnji stručnjaci su se opravdano plašili da će doći do skoka broja inficiranih u prvim danima nove 2021. godine, kao posledica novogodišnjih praznika, što se potvrdilo već danas. Od discipline građana i odaziva na vakcinaciju zavisiće dalji razvoj situacije sa oboljevanjem od korona virusa.

Zabrinjavajući je stalni rast broja zaraženih učenika – još je 11 đaka je obolelo, a ukupno do sada 211. Broj inficiranih nastavnika je na istom niovou u poslednjih nekoliko dana – ukupno 56.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dimitrije Goll

U Opštoj bolnici u Kruševcu smešteno je 170 bolesnika, 20 manje nego juče.

Do sada je ukupno uzorkovano 27. 099 lica, pozitivno je bilo 9.290 izlečeno još 13 osoba, odnosno ukupno 7.088.

Prema podacima Kliničkog centra Niš u Kovid bolnici u Kruševcu, na hospitalizaciji je 65 kovid pacijenata. Prisustvo korona virusa registrovano je kod 55 lica, a na aparate za veštačku ventilaciju je priključeno osmoro bolesnika. I pored velikog napora medicinskog osoblja da spasu ugrožene, preminulo je dvoje bolesnika usled posledica od virusa Kovid 19

Gradski stab za vanredne situacije je na hitnoj i vanrednoj, četvrtoj po redu, telefonskoj sednici, naložio striktne mere i zadatke javnim preduzećima, inspekcijskim službama i drugim nadležnim organima da kontrolišu rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata i primenu antiepidemijskih mera za vreme Novogodišnjih praznika. Kontrolom je utvrđeno poštovanje svih zakonskih propisa i mera Gradskog štaba, donetih prethodnog dana.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track